Esports

Aqua Beach Trail

Les marxadores del Centre Excursionista Cambrils pugen al podi del primer campionat de Catalunya d'Aqua Beach Trail

L’Aqua Beach Trail és una modalitat esportiva resultat de la combinació de dues disciplines esportives: la Marxa Aquàtica i les Curses de Muntanya

Per Redacció

Les tres marxadores del CEC, Maica Rus, Montserrat Moreno i Mercedes Curto
Les tres marxadores del CEC, Maica Rus, Montserrat Moreno i Mercedes Curto | Cedida

El passat 9 d'octubre va tenir lloc el I Campionat de Catalunya d'Aqua Beach Trail a la localitat de Salou, organitzat per la Federació Catalana d'Entitats Excursionistes (FEEC) i el C.E. Salouenc, en el que ha estat l’estrena d’aquest esport al país. L’Aqua Beach Trail és una modalitat esportiva resultat de la combinació de dues disciplines esportives: la Marxa Aquàtica i les Curses de Muntanya. Els esportistes alternen successivament trams en cada modalitat. Per tant, l’Aqua Beach Trail és una cursa combinada per realitzar un recorregut en el mínim temps possible.

Circuits combinats de platja i muntanya

Les platges i el Camí de Ronda de Salou van fer història en ser l'escenari d'aquesta primera edició, que va aplegar esportistes de set entitats esportives catalanes i va constar de dos recorreguts diferents: un de poc més de 3 km i un altre de 7 km aproximadament. Ambdós circuits eren circulars i tenien sortida i arribada al centre de la platja de Llevant. En el cas del recorregut més curt, va arribar fins a la platja dels Capellans, mentre que el més llarg arribava al final de la platja Llarga. Pel que fa a la part de Curses per Muntanya, transcorrien pel Camí de Ronda de Salou.

La cursa de 3 quilòmetres que definia els campions de Catalunya de l’especialitat se la van emportar Montserrat Moreno (CE Cambrils) i Sergi Cebrian (CE Aritjol). Els pòdiums els van completar, en categoria femenina, Maica Rus i Mercedes Curto, també del CE Cambrils, i, en categoria masculina, Josep Maria Silvestre (CE La Xiruca Foradada) i Antoni Miró (CE Aritjol).

Alícia Domingo (CE Aritjol) i Oriol Ferré (CE Aritjol), per la seva banda, són els campions en la distància de 7 quilòmetres. All medaller femení es van afegir Anna Montaner i Agur Maruri, del mateix club de la Selva del Camp, gran impulsor de la Marxa Aquàtica al país. En categoria masculina, la medalla de plata es va quedar a Salou, de mans del local David Martí (CE Salouenc) i Joan Parrón (CE Madteam), es va endur el bronze.

El president de la FEEC, Jordi Merino, l’alcalde de Salou, Pere Granados i altres regidors del consistori salouenc i membres del Centre Excursionista Salouenc van ser els encarregats de lliurar els premis als nous campions i campiones.

Montserrat Moreno del CEC entrant a la línia de meta en primera posició de la prova de 3 quilòmetres

2n Circuit de Marxa Aquàtica

La jornada també va tancar el segon Circuit Català de Marxa Aquàtica amb la trobada de marxa aquàtica que se celebrava paral·lelament al campionat. Aquesta prova, a diferència del campionat, no era competitiva i tenia la intenció de promoure aquest nou esport tot aplegant practicants de tots nivells.

La FEEC valora molt positivament aquest segon any de vida d'aquesta modalitat al territori i tanca la temporada amb nous adeptes i un creixent nombre d’interessats en aquest esport. El C.E. Cambrils vol felicitar totes les guanyadores i guanyadors i, especialment, l'equip de marxa aquàtica de Cambrils pels seus èxits durant la temporada, així com encoratjar-lo a seguir endavant.

Comenta aquest article