Informació general

Voluntariat

El Punt del Voluntariat de Cambrils inicia les sessions informatives als instituts

Per Redacció

Imatge d'una de les primeres sessions amb l'alumnat d'ESO del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer
Imatge d'una de les primeres sessions amb l'alumnat d'ESO del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer | Cedida

El Punt del Voluntariat de Cambrils ha iniciat les sessions informatives als instituts de Cambrils amb l’objectiu de conscienciar l’alumnat de la importància de participar en projectes locals. Les xerrades s’emmarquen en la línia de sensibilització als centres educatius, que es va engegar l'any 2017 amb motiu de la implementació de l’assignatura curricular d’Aprenentatge i Servei Comunitari. Les primeres sessions es van impartir, ahir dimecres, a les classes de 4t d’ESO del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer i properament es programaran a altres instituts cambrilencs.  

En aquestes sessions als instituts també s’informa a l’alumnat de la plataforma "Connecta’t al voluntariat", que permet trobar l’activitat de voluntariat ideal i alhora, simplifica i automatitza la cerca de nous voluntaris a les entitats sense ànim de lucre. Aquesta eina funciona amb una tecnologia que combina diferents paràmetres per generar millors recomanacions de voluntariat. La plataforma analitza les propostes de voluntariat i recomana aquelles que millor s’ajusten al perfil i les preferències de cada persona.  

El regidor de Participació, Juan Carlos Romera, ha afirmat que el voluntariat és una manera d’implicar-se en la construcció de la societat i de ser part activa en la seva transformació. En aquest sentit, el Punt del Voluntariat és un servei municipal per promoure la participació ciutadana, i que treballa per vincular les persones que volen fer voluntariat amb alguna associació del municipi que faci projectes que els interessin i els agradin.  

Comenta aquest article