Informació general

Successos

La Fiscalia demana 15 anys de presó per a l'home que va protagonitzar un tiroteig a Vilafortuny i va ferir dues persones

Els fets van succeir el 10 de juliol de l'any passat en una terrassa d'un bar i una de les dues víctimes va resultar ferida de gravetat

Per Redacció

Vehicles policials i agents en una imatge d'arxiu
Vehicles policials i agents en una imatge d'arxiu | Lluís Rovira i Barenys

La Fiscalia de Tarragona demana 15 anys de presó per a l'home que va irrompre amb el seu revòlver en un bar de l'avinguda de Vilafortuny, el 10 de juliol de 2020, i que va ferir dues persones, una d'elles de gravetat. Segons informava ahir el Diari de Tarragona, el Ministeri Públic demana que s'indemnitzi amb 16.275 euros la persona que va ser ferida de major gravetat, mentre que l'altra persona ferida hauria de rebre una indemnització de 9.415 euros.

El cas, que jutjarà un individu de nacionalitat espanyola de 32 anys –amb antecedents penals però no d'aquest tipus– arribarà a l'Audiència Provincial de Tarragona. El fiscal qualifica els fets com a constitutius d'un delicte d'assassinat en grau de temptativa, pel qual demana 10 anys de presó i 8 anys de llibertat vigilada, a més d'una ordre que impedeixi que es comuniqui ni s'acosti a menys de 500 metres de les dues víctimes. A la pena de 10 anys se li sumarien tres anys més per un delicte de lesions amb ús d'armes de foc i dos anys més per tinença il·lícita d'armes.

Tiroteig a la matinada

Els fets van succeir cap a les 2 h de la matinada del 10 de juliol de l'any passat. Els Mossos van rebre l'avís que a la terrassa d'un bar de l'avinguda de Vilafortuny s'havien sentit diversos trets. Diverses dotacions dels Mossos i la Policia Local de Cambrils es van desplaçar al lloc dels fets, on van localitzar dues persones ferides per arma de foc: una tenia trets al genoll i l'altra tenia dos trets a l'esquena. Els ferits van ser traslladats a centres hospitalaris: un a l'hospital Sant Joan de Reus i, l'altre, en estat més greu a l'hospital Joan XXIII de Tarragona. Les dues persones ferides són de Cambrils, de 43 i 34 anys, respectivament.

Un cop avisats, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra van iniciar la recerca de la persona que presumptament hauria disparat. Un quart d'hora després del primer avís, des del 112 van alertar que un vehicle havia col·lidit al carrer de Josep Clarà contra uns senyals de trànsit i contra dos vehicles estacionats. En aquest punt s'havia localitzat un turisme accidentat. Per aquesta mateixa zona, els agents van localitzar una arma tipus revòlver que estava amagada a l'interior d'uns xiprers prop del vehicle. El conductor del vehicle havia marxat corrent. La policia va establir un dispositiu que va permetre detenir el presumpte autor de l'agressió poc després. Cap a les 4:41 hores, els agents van localitzar el sospitós al carrer de Milà i va ser detingut.

 

Comenta aquest article