Societat

Jornades gastronòmiques

Tornen les Jornades de l'Oli Nou, del 29 d'octubre al 7 de novembre

L’oli nou d’oliva verge extra Mestral de la Cooperativa Agrícola de Cambrils es podrà degustar a 25 restaurants del municipi en el marc de la vuitena edició d’aquesta campanya

Per Redacció

Un moment de la visita a una finca d'oliveres, el novembre de 2019
Un moment de la visita a una finca d'oliveres, el novembre de 2019 | Cedida

Les Jornades de l’Oli Nou tornen a Cambrils del 29 d’octubre al 7 de novembre. L’oli nou d’oliva verge extra Mestral de la Cooperativa Agrícola de Cambrils es podrà degustar a 25 restaurants del municipi en el marc de la vuitena edició d’aquesta campanya gastronòmica, organitzada pel Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola.  

Els establiments que oferiran en primícia pa amb oli nou de la Cooperativa Agrícola de Cambrils com a aperitiu dels seus àpats són Bec d’Or, Bresca, Cal Bafa, Cal Tendre, Can Solé, Casa Macarrilla 1966, Classico Duomo, Dallitaliano, Denver Cambrils, Dofí Verd, El Capi, La Confraria del Port, La Palmera de la Llosa, Les Barques, L'Original, Miquel, Pizzeria Pasta e Basta, Restaurant Can Jordi, Restaurant Casa Paco, Restaurant Club Nàutic Cambrils, Restaurante Sidreria La Muralla, Rincón de Diego, Rincón de Iruña, Taverna Lekeitio i Xiringuito Restaurant del Mar.  

Festa de l'Oli Nou en format virtual

D’altra banda, la Festa de l’Oli Nou se celebrarà en format virtual, com l’any passat, i totes les persones que ho desitgin podran gaudir de promocions especials comprant l'oli d'oliva verge extra de la nova collita a través del web de la Cooperativa Agrícola de Cambrils (www.mestralcambrils.com) o bé presencialment a l'agrobotiga. Les promocions seran vàlides fins al 20 de novembre. L'horari de l'agrobotiga (situada a la Carretera de Montbrió, km 2) per fer les compres presencials és de dilluns a dissabte de 8:30 a 20:30 hores.  

Taller "Ruta per les oliveres"

A més, el dia 6 de novembre s’ha programat el taller "Ruta per les oliveres”. L’activitat familiar consisteix en visitar una finca d’oliveres per veure in situ com es fa el procés de recollida de les olives, a més de conèixer el projecte LIFECOOP 2020. Els i les participants que vulguin podran collir les olives i gaudir de la màgia i l’essència de fer de pagès. Després, portaran les olives al Molí de la Cooperativa per seguir el tot el camí que fa una oliva fins a convertir-se en oli d’oliva verge extra.  

L’horari de l’activitat és de les 16 a les 17:30 hores i l’aforament és de dos grups de 20 persones cadascun. El preu de l’entrada és de 10 euros per adult i 5 euros per nen. L’entrada d’adult inclou un lot de regal amb una ampolla de 750 ml d'oli d'oliva verge extra del raig de la nova collita i paté d'olives arbequines 110g. Les inscripcions es poden fer trucant al telèfon 977 369 511 en horari de dilluns a divendres de 7 a 15 hores  o enviant un correu a info@coopcambrils.com.    

Comenta aquest article