Cultura

Concert

L'aforament complet torna a ser una realitat; la Cripta de l'Ermita s'omple de públic per veure al Cor Scherzo

El cor de cambra femení dirigit per Elisenda Carrasco va interpretar un programa on la reflexió i la introspecció van ser els protagonistes

Per Andreu Dalmau

Un moment del concert del Cor Scherzo, ahir al vespre, a la Cripta de l'Ermita
Un moment del concert del Cor Scherzo, ahir al vespre, a la Cripta de l'Ermita | Andreu Dalmau

Després de mesos d’aforaments reduïts, La Cripta de l’Ermita va tornar a oferir tots els seus seients al públic ahir al vespre. Pràcticament totes les localitats van ser ocupades per escoltar al Cor de cambra femení Scherzo. El programa - dividit en dues parts - va ser presentat per la directora Elisenda Carrasco després de la interpretació de la tercera peça. Carrasco va definir la primera part del concert com un conjunt “d’obres sacres” amb la finalitat d’induir a la reflexió “des d’un punt de vista femení”.
Així doncs, en aquesta primera part el cor va interpretar peces com “La Brisa” d’Alejandro Yagüe o “Cançó de la finestra”. Aquesta última va ser acompanyada per una senzilla coreografia per part de les cantants. Durant tota aquesta primera part, el cor va anar canviant la seva formació a l’escenari i l’última de les cançons d’aquesta part, l’Ave Maria de Franz Biebel, les cinc solistes van cantar des del mig del pati de butaques.

A la segona part, tal com va explicar Elisenda Carrasco, les cançons giraven en torn la paraula “gràcies”, una paraula que “ens ha acompanyat, sobretot en l’últim any”. En aquesta part, es van interpretar peces de Rachmaninov, Toldrà i Gwyneth Walker, però la que més va agradar al públic va ser “Revelation” de Randall Stroop. El pianista acompanyant, Andrés Moya, va tenir un paper fonamental en aquesta èpica obra que narra la història dels 7 àngels del apocalipsi.
Abans d’acabar el concert, Elisenda Carrasco va rebre un ram de flors com a mostra d’agraïment i el Cor Scherzo va tornar a interpretar “Revelation” com a bis.

La propera cita a La Cripta de l’Ermita és el concert de la cantautora Lídia Pujol, el proper diumenge 24 d’octubre en el marc del Festival Accents. L’entrada costa 10€ i es pot adquirir a entradium.com

Diferents imatges de l'actuació, ahir al vespre, a la Cripta de l'Ermita

 

Comenta aquest article