Informació general

Covid-19

Primer cap de setmana sense pràcticament restriccions i amb unes dades epidemiològiques que a Cambrils es mantenen en la zona baixa

El passat divendres 15 d'octubre es posava fi a la majoria de les limitacions d'aforament, tant a la restauració com a la cultura, a l'esport d'exterior, fires i congressos

Per Redacció

Gent fent cua per entrar al teatre del Casal, ahir diumenge, a la tarda
Gent fent cua per entrar al teatre del Casal, ahir diumenge, a la tarda | Cedida

Primer cap de setmana sense pràcticament restriccions per la pandèmia de la covid-19. El passat divendres 15 d'octubre es posava fi a la majoria de les limitacions d'aforaments: a la restauració, la cultura, a l'esport d'exterior, a les universitats, a les fires i congressos ha tornat a ser del 100%. De fet, aquest cap de setmana, Cambrils ha comptat amb una àmplia proposta cultural d'espectacles en diferents espais en els quals s'ha pogut tornar a oferir tota la seva capacitat. El Teatre del Casal Parroquial de l'església de Sant Pere va acollir, dissabte a la nit, l'estrena del cicle Escena Cambrils amb l'obra "Sobre els danys del tabac... i les ostres" a càrrec de Xavier Graset, mentre que ahir diumenge va ser el torn dels Diumenges al Teatre per a la canalla amb l'obra "M. de màgia (sense vareta)" amb La Teca Teatre. Per la seva part, la Cripta també ha estat escenari d'un nou concert del Cicle de Concerts de Tardor amb pràcticament totes les localitats ocupades.

Quant a les restriccions d'aforament encara vigents es mantindrà la restricció del 80% a esdeveniments esportius d'interior i la del 70% a locals d'oci nocturn i a concerts amb la gent a peu dret.

Cambrils es manté en un nivell "mitjà" o "baix" la darrera setmana

L'aixecament de les restriccions per la covid-19 s'ha pres en un escenari pandèmic molt més favorable i amb les dades epidemiològiques a la baixa arreu de Catalunya. Les dades de risc de rebrot de la covid-19 a Cambrils es mantenen en la zona baixa –com a bona part de les poblacions de l'entorn– amb petits repunts controlats. En la darrera setmana –del 10 al 17 d'octubre– Cambrils s'ha mantingut entre els nivells "mitjà" i "baix". Els dies 10 d'octubre i 11 d'octubre, els índexs es van situar en 83,05 i 75,01, respectivament –nivell mitjà– mentre que els dies 14 i 15 d'octubre, els indicadors es van situar en un índex baix amb 42,48 i 60,64, respectivament. Segons les darreres dades d'avui 18 d'octubre, l'índex de risc de rebrot es manté en "mitjà" amb una xifra de 75,27.

Poblacions properes com Salou, Mont-roig del Camp o Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, actualment, tenen nivells "molt baixos", mentre que Reus o Vila-seca el tenen "baix". En una situació similar a Cambrils –en nivell mitjà– hi ha Vinyols i els Arcs, mentre Tarragona és una de les poblacions que estan en un nivell "alt".
 

Comenta aquest article