Informació general

Política

La portaveu del PSC, Ana López, plega i s'acomiada de la política activa després de 18 anys com a regidora a l'Ajuntament de Cambrils

El seu lloc l'ocuparà el número 5 de la llista del PSC, Alfredo Clua, que es farà càrrec de l'Àrea de Recursos Humans

Per Lluís Rovira i Barenys

Ana López, aquest matí, al costat d l'alcalde, Oliver Klein, i dels portaveus dels tres partits que conformen el govern municipal; David Chatelain (PP), Juan Carlos Romera (Ciutadans) i Enric Daza (NMC)
Ana López, aquest matí, al costat d l'alcalde, Oliver Klein, i dels portaveus dels tres partits que conformen el govern municipal; David Chatelain (PP), Juan Carlos Romera (Ciutadans) i Enric Daza (NMC) | Lluís Rovira i Barenys

Aquest matí, la portaveu del PSC –Ana López– ha anunciat el seu "comiat de la política activa" i que, en el proper ple d'aprovació del cartipàs municipal –que es podria celebrar aquest proper divendres o a principis de la setmana vinent–, es formalitzarà la seva dimissió com a regidora de l'Ajuntament de Cambrils. El seu lloc l'ocuparà el que anava de número 5 a la llista del PSC de les darreres eleccions municipals que és Alfredo Clua. Clua, que ja va ser regidor de l'Ajuntament de Cambrils, ocuparà el mateix departament que havia d'ocupar Ana López, el de Recursos Humans.

La dimissió d'Ana López arriba un mes després de la presentació de la moció de censura i tal com ella mateixa ha precisat, el canvi de rol que suposava passar de regidora de l'oposició a regidora del govern hauria precipitat una decisió que feia temps que sospesava. Tal com ella ha manifestat, "em toca prioritzar les qüestions personals i per responsabilitat, crec que ara ho he de deixar ja que no puc donar tot el que hauria de donar". La regidora del PSC ha dit que "cedeixo el pas, m'acomiado de la política activa i amb la que he emprat molts anys de la meva vida". López també ha reconegut que gràcies a la política havia viscut moments molt gratificants i, també, "moments molt durs".

Ana López s'ha emocionat quan ha recordat tots els companys amb els que ha estat durant els 18 anys que porta com a regidora a l'ajuntament cambrilenc, tant al govern com a l'oposició, i ho ha definit com "una lliçó de vida" i també ha aprofitat l'ocasió per manifestar que "sempre he donat el millor de mi mateixa i he intentat la millora de la qualitat de vida dels nostres ciutadans". Per finalitzar, ha encoratjat als seus companys a "treballar dur i amb moltes ganes. Crec que ho aconseguirem, tenim la capacitat de treballar com un equip de govern".

La reacció dels companys de govern

L'alcalde, Oliver Klein, ha destacat l'inici conjunt de l'activitat política amb Ana López, on van coincidir fa uns vint anys en les joventuts progressistes locals i ha destacat la capacitat que ha mostrat en molts moments de la seva vida política. Els portaveus de les formacions del govern també han dit unes paraules. El portaveu del PP, David Chatelain, ha manifestat que aquesta dimissió li generava molta tristesa i ha destacat la vàlua intel·lectual i personal d'Ana López, "vull pensar que això és un punt i seguit". El portaveu de Ciutadans, Juan Carlos Romera ha agraït la voluntat d'escoltar i la valentia que ha mostrat Ana López i, Enric Daza, portaveu de l'NMC, l'ha definit com un "referent, una persona per emmirallar-se", ha dit.

Emotiva abraçada entre l'alcalde, Oliver Klein, i la regidora del PSC, Ana López (foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

L’Apunt

Regidora de l'Ajuntament de Cambrils des de l'any 2003

Ana López va entrar com a regidora del PSC a l'Ajuntament de Cambrils l'any 2003. Des d'aleshores i fins l'any 2011 va tenir responsabilitats de govern a les àrees de Turisme, Platges, Recursos Humans i Promoció Econòmica. Durant el mandat 2011-2015 va ser regidora a l’oposició. També ha exercit de portaveu del grup municipal del PSC des de juliol de 2014. Durant el mandat 2015-2019, Ana López va ser regidora de Promoció Econòmica, Participació Ciutadana, Cooperació i Solidaritat.

Ha estat consellera de la Federació del PSC i consellera Nacional del PSC, a més de secretària nacional de Turisme i Comerç a l'executiva nacional del PSC des del 2011 fins al 2015.

Comenta aquest article