Informació general

Concentració

Àvies i Avis per la Independència: «El 12 d'octubre, res a celebrar»

Aquest proper diumenge 17 d'octubre, a les 12 hores del migdia, hi haurà una nova concentració al Pla de les Serenes, al Port

Per Berta Ruiz

Trobada de les Àvies i Avis per la independència, ahir al matí, a la plaça de la Vila
Trobada de les Àvies i Avis per la independència, ahir al matí, a la plaça de la Vila | Berta Ruiz

L'endemà del 12 d'octubre, les Àvies i Avis per la Independència es van donar cita, com cada dimecres, a la plaça de la Vila. En la concentració van deixar palès que "després del dia d'ahir –que per als espanyols és el dia de la Hispanitat–, per a nosaltres va ser un dia de reivindicació per als pobles indígenes i contra el genocidi que van cometre; per a celebrar". També es va recordar l'acció que es va fer, aquest dimarts 12 d'octubre, amb la penjada de diferents estelades pel Port de Cambrils, a càrrec de membres de l'ANC local, les Àvies i Avis per la Independència i el CDR. "Nosaltres continuem resistint, la plaça de la Vila resisteix" van expressar, ahir.

Després, les Àvies i Avis van cantar l'Estaca així com les proclames habituals: "Independència", "1 d'octubre ni oblit ni perdó", "Vam votar i vam guanyar!", "No volem ser una regió d'Espanya, no volem ser un país ocupat...", "Justícia espanyola, vergonya d'Europa" i "Som república, quedeu-vos el Borbó". Finalment es va cantar l'himne dels Segadors i es va recordar que aquest proper diumenge 17 d'octubre, a les 12 hores del migdia, hi haurà una nova concentració al Pla de les Serenes, al Port.

Comenta aquest article