Societat

Patchwork

Dos primers premis per a la cambrilenca Montserrat Forcadell al Festival de patchwork més important d'Europa

La cambrilenca Montserrat Forcadell du el nom de Cambrils arreu del món amb les seves creacions de patchwork

Per Berta Ruiz

Montserrat Forcadell i el seu marit, Anton Llaveria, al costat d'una de les seves obres premiades
Montserrat Forcadell i el seu marit, Anton Llaveria, al costat d'una de les seves obres premiades | Cedida
La cambrilenca Montserrat Forcadell du el nom de Cambrils arreu del món amb les seves creacions de patchwork. Aquest passat setembre, del 16 al 20, va participar al Festival més important de quilts que té lloc a la localitat Marie aux Mines, a l'Alsàcia francesa. Allí s'hi donen cites diverses exposicions itinerants i les millors quilters d'Europa, així com alguna altra d'arreu del món. Segons ha explicat Forcadell a revistacambrils.cat, "hi ha un conjunt d'una vintena d'exposicions repartides en diversos poblets de la vora –Sante Croix aux Mines i Lièvre– i es disposa de busos de línia que van circulant perquè el públic pugui desplaçar-se per veure-les totes".
 
Una de les exposicions va ser muntada per l'Associació francesa "France Patchwork" que, cada any, organitza un concurs. En aquest certamen, la cambrilenca Montserrat Forcadell va rebre el primer premi del concurs –de mans de la presidenta Caterine Bonte– per la seva obra "Completament Crazzy". Un altre dels concursos i el més important del festival és el que estableix la pròpia organització de Le Carrefour Europeen du Patchwork. La temàtica del concurs-exposició era "Sauvage" i la cambrilenca va presentar un quilt amb la figura d'un tigre amagat a l'aigua enmig de la selva. Aquesta peça també va obtenir la primera posició del concurs.

Montserrat Forcadell tindrà una exposició en solitari l'edició de 2023

Tal com ha comentat Forcadell: "veient que els meus treballs agraden tant a França, el festival m'ha demanat que prepari una exposició en solitari dels meus quilts per a l'edició de 2023 i, he acceptat, és clar. Mai cap creadora catalana ni espanyola ha tingut aquest honor". Per altra banda, en aquesta darrera edició, la cambrilenca també va impartir un curs que es va omplir i que havia esgotat les places des del mes d'agost. Donada aquesta gran demanda, el Festival francès també li ha proposat d'impartir un seminari de tres dies –adreçat a professionals– per a l'edició de l'any vinent.

"Aquests quilts premiats es queden a les mans de l'organització durant dos anys i els van passejant per tots els festivals més importants del món. De fet, a l'anar a recollir els meus premis, em van entregar tres quilts d'edicions passades: un primer premi de 2019; un segon premi de 2019 i un altre per la meva participació a la fira del lli a França" ha conclòs Forcadell.

A dalt, Montserrat Forcadell amb l'altra obra que va ser premiada i, a sota, diverses imatges del curs que va impartir al festival

 

Comenta aquest article