Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Medi ambient

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant fa un balanç positiu del control d'accés i aforament a la Cova del Llop Marí

Les mesures adoptades pel consistori aquest estiu, per conservar el valor natural d’aquest espai i evitar-hi la massificació, han tingut efecte

Per Redacció

Imatge d'aquest estiu on es veu el controlador d'accés a la Cova
Imatge d'aquest estiu on es veu el controlador d'accés a la Cova | Cedida

Les mesures de control d’accés i aforament a la Cova del Llop Marí que ha aplicat l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aquest estiu per primera vegada han donat un resultat positiu. Segons ha explicat la regidora de Turisme, María José Gómez, aquestes mesures, que es van establir per preservar l’elevat valor natural de la Cova i evitar-hi la massificació de gent, “han estat molt ben valorades per les persones visitants, perquè han vist reforçada la seva sensació de seguretat i han pogut gaudir d’aquest espai d’una manera agradable, sense aglomeracions, i han servit també per evitar conductes incíviques”. En aquest sentit, la regidora ha remarcat que durant aquesta temporada estival no hi ha hagut cap accident greu que hagi requerit l’actuació dels serveis d’emergència, a diferència d’altres anys.

Les mesures van consistir en l’establiment d’un sistema de reserva prèvia d’una franja de mitja hora per accedir a la cova, gestionat a través de la Regidoria de Turisme i el control d’aforament dels dos aparcaments de la platja del Torn que donen accés a l’espai de la cova. També en la implantació d’un sistema de vigilància i control a la mateixa cova mitjançant la presència d’un efectiu fix del servei de socorrisme i salvament i d’un controlador d’accés.

Entre el 10 de juliol i el 26 de setembre, el departament de Turisme va gestionar al voltant de 500 reserves prèvies, majoritàriament via web, correu electrònic, telefònicament i a través de Whatsapp. Això representa un volum de 4.000 visitants a la Cova que van utilitzar el servei de reserva prèvia.

Com que les empreses locals d’activitats nàutiques que ofereixen la visita a la Cova amb paddle surf, caiac o vaixell tenien accés lliure, el nombre total de visitants comptabilitzats durant els horaris amb control a la Cova va ascendir a més de 7.300 persones.

D’altra banda, al punt de control dels aparcaments, que es va col·locar al mirador del Torn, es van comptar els vehicles, de manera que quan s’assolia el màxim d’ocupació, que era de 80 places, es tancava l’accés; i es reobria, quan tornaven a quedar places lliures.

Comenta aquest article