Informació general

Obres

La Generalitat adjudica les obres de canalització del barranc de Barenys de Salou per 9,2 milions d'euros

Els treballs, encara sense data d'inici, inclouen l'enderrocament de 29 habitatges expropiats

Per ACN

Imatge d'un dels carrers del barri de la Salut de Salou, ple d'aigua després del desbordament del barranc de Barenys, el 22 d'octubre de 2019
Imatge d'un dels carrers del barri de la Salut de Salou, ple d'aigua després del desbordament del barranc de Barenys, el 22 d'octubre de 2019 | ACN (Eloi Tost)
La Generalitat ha adjudicat les obres de canalització del barranc de Barenys de Salou per 9.284.873,66 euros (IVA inclòs). Es tracta de dos lots que s'han adjudicat a les empreses SAU Lantania per 5.474.009 euros (IVA inclòs) i Copcisa SA per 3.810.863 (IVA inclòs). L'objectiu de la intervenció és mitigar el risc d'inundació al barri de la Salut, on s'enderrocaran 29 immobles expropiats i s'ubicaran els calaixos de canalització de l'aigua. Tot i que no hi ha data d'inici d'obres, l'1 de desembre SAU Lantania haurà de presentar el calendari dels treballs al consistori. L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha celebrat l'avanç del projecte i ha apuntat que la solució de les inundacions del barranc de Barenys arribarà al 2023.
L'adjudicació s'ha dividit en dos lots; en el primer s'han inclòs els treballs d'enderrocament i construcció dels canals de desguàs, mentre que el segon correspon a la creació d'un sorrer i el desviament del cabal de la depuradora d'Aigüesverds. Ambdós lots tenen un termini d'execució de 18 mesos.

Pel que fa a la trentena d'immobles que caldrà enderrocar, aquests podrien ser inclosos en la primera fase d'obres. Tots els habitatges van ser expropiats la tardor de 2020 i estan situats al carrer Barenys -de la via del tren cap al mar-. En canvi, en relació al lot 2 de l'adjudicació, encara s'estan expropiant propietats de la via del tren cap al Vial del Cavet.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha celebrat l'avanç d'aquest projecte per solucionar les inundacions vinculades al barranc de Barenys. Per a Granados, el projecte no només resoldrà una problemàtica que s'ha allargat amb el pas dels anys, sinó que alhora esponjarà la trama urbana i canviarà la morfologia urbanística de la localitat. El batlle s'ha mostrat convençut que les empreses adjudicatàries podran començar a treballar l'any vinent i que les obres estaran finalitzades al 2023.

Comenta aquest article