Cultura

Llengua

La coral Canta amb el cor del Centre de Normalització Lingüística estrena un vídeo i reprèn l'activitat presencial

El cor que impulsa el Centre de Normalització Lingüística de Reus ha estrenat el vídeo que culmina l'activitat en línia que va fer durant la primera part de 2021

Per Redacció

Imatge del videoclip de la coral Canta amb el cor del Centre de Normalització Lingüística
Imatge del videoclip de la coral Canta amb el cor del Centre de Normalització Lingüística | Cedida

Coincidint amb l'inici dels cursos de català, la coral Canta amb el cor del Centre de Normalització Lingüística (CNL) ha estrenat un vídeo amb una de les cançons més populars de Jaume Sisa, Qualsevol nit pot sortir el sol. El clip és fruit de la feina que el director, Marc Guerris, i 25 cantaires van fer de març a juny d'enguany, quan a causa de la pandèmia només van poder assajar de manera virtual, amb totes les limitacions que això comporta. Durant aquesta etapa hi han participat persones nascudes a Catalunya i també a l'Estat espanyol, l'Argentina, el Brasil, el Canadà, Colòmbia, l'Equador, el Perú, Polònia i Veneçuela.

Amb l'inici del curs 2021-2022, però, la coral Canta amb el cor podrà reprendre els assaigs presencials, amb mesures com la mascareta i la distància, i a partir de mitjan octubre es trobarà a l'Escola de Música del Centre de Lectura, com solia fer fins al març de 2019, abans de la pandèmia. Tot i l'aturada obligatòria per motius sanitaris, el novembre de 2019 la coral Canta amb el cor va ser reconeguda amb un premi Pompeu Fabra convocat per la Direcció General de Política Lingüística.

Antecedents

El març de 2018 el CNL de l'Àrea de Reus va posar en marxa la coral Canta amb el cor, coincidint amb l'esdeveniment Reus Ciutat de la Música 2018. La coral està formada per alumnes dels cursos de català per a adults que parlen en català o que n'estan aprenent i per participants en el Voluntariat per la llengua, i té com a objectiu que practiquin i millorin l'expressió en llengua catalana a partir del treball de cant coral i de la relació personal entre els seus membres. 

Va debutar en un concert a l'Orfeó Reusenc, apadrinada per la coral d'aquesta entitat centenària, en el marc de l'acte de cloenda dels cursos del CNL de 2018.

La coral Canta amb el cor va interpretar l'himne Els segadors a l'acte institucional de l'Onze de Setembre de Reus el 2018, i també va actuar aquell mateix any en la inauguració del monòlit en homenatge a Pompeu Fabra. El 2019 va actuar a Tarragona amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, al Passeig Comercial el Pallol, al parc del Mas Vilanova dins l'acte de cloenda dels cursos de català de Reus i a la Trobada de Corals de Reus a la Prioral de Sant Pere.

La coral Canta amb el cor va ser distingida als Premis Imprescindibles de 2019, uns guardons organitzats per Canal Reus TV amb la col·laboració de Vermuts Miró que es van atorgar el gener de 2020 al Teatre Fortuny de Reus. La posada en marxa del cor va ser possible gràcies al patrocini de la Fundació Privada Reddis, i des del segon any, gràcies a Òmnium Baix Camp i al suport de l'Escola de Música del Centre de Lectura.

Comenta aquest article