Esports

Rem

El Club Rem Cambrils participa a la Regata Homenatge a Manel «Manu» Perelló

Aquest passat dissabte 25 de setembre al Port de Badalona i organitzada pel Club Nàutic Bétulo, va tenir lloc una regata de llagut català en homenatge a Manel Perelló amb la participació de 14 Clubs i 28 tripulacions de diverses categories

Per Antoni Font

Tripulacions del Club Rem Cambrils participants a la regata
Tripulacions del Club Rem Cambrils participants a la regata | Antoni Font

Aquest passat dissabte 25 de setembre al Port de Badalona i organitzada pel Club Nàutic Bétulo, va tenir lloc una regata de llagut català en homenatge a Manel Perelló, tot un referent al club badaloní; amb la participació de 14 Clubs i 28 tripulacions de diverses categories. En aquest homenatge el Club Rem Cambrils va participar-hi en dues categories, sènior femení i sènior masculí.

Nascut a Sant Carles de la Ràpita i fill d’una extensa generació de pescadors, “Manu” Perelló va ajudar a perfeccionar la tècnica del rem en llagut en un moment en què molts clubs començaven a aprofundir en el perfeccionament d’aquest esport. Apassionat del mar a través de la pesca i del rem. De ben jove es va iniciar al Reial Club Nàutic de Tarragona amb força èxits, aconseguint – en el seu primer any de competició - una medalla d’or en el Campionat de Catalunya i una de plata en el Campionat d’Espanya. La seva segona passió, la pesca, el va fer marxar al Port de la Selva. Allà també hi va deixar petjada tot organitzant la primera regata de banc fix de Catalunya l’any 1986. Posteriorment i per raons familiars, es va traslladar a Badalona on va recaure en el Club Nàutic Bétulo com entrenador. L’any 2012 va aconseguir gestionar i organitzar un equip femení format per vogadores d’arreu de Catalunya en la famosa regata de la Contxa a Donosti. Va ser el més semblant a una “selecció Catalana” de rem que va participar en aquesta prova, gràcies al seu esforç. Darrerament va col·laborar amb el Marítim de Barcelona. La seva llarga experiència en clubs de rem des del Port de la Selva fins a les terres de l’Ebre va fer que la seva mort al setembre de 2019, fos molt sentida.

Modalitat de Regata

La regata va constar de dues proves. Una contrarellotge de 2.000 m amb sortida llançada i una ciavoga i les finals, de 800 m amb els dos millors temps obtinguts a la crono en cadascuna de les categories, en aquest cas amb sortida oposada i dues ciavogues.

Resultats de la regata:

En les proves cronometrades, les dues categories sèniors participants del Club Rem Cambrils van assolir el 1r millor temps de la crono, amb un total de 5 equips participants en la categoria femenina i 4 equips participants en la categoria masculina, classificant-se totes dues tripulacions per disputar les corresponents finals.

A les finals, tant la categoria Sènior Femení con la Masculina es van enfrontar amb les corresponents categories pertanyents al Club Rem Badalona, aconseguint finalment ambdues tripulacions del Club Rem Cambrils, la 2a posició.

Al tractar-se d'una modalitat de prova esportiva fora del circuit oficial de regates, va permetre posar a prova tot un conjunt d’estratègies així com el debut de les noves incorporacions de vogadors i vogadores sèniors en l’àmbit de la competició, sent el resultat i les sensacions obtingudes molt positives de cara a poder enfrontar els propers reptes del calendari oficial de regates.

Per últim, volem agrair al Club Nàutic Bétulo l'organització d’aquest esdeveniment i com a Club de rem, sumar-nos en aquest merescut homenatge.

Comenta aquest article