Esports

Futbol sala

José Laguna, CFS Laguna: «No tenim on entrenar i per això hem plegat, tot i que competíem a la Tercera Divisió Nacional»

El passat 23 de setembre, el club va oficialitzar formalment la seva baixa de la competició a la Federació Catalana de Futbol

Per Berta Ruiz

Imatge del darrer partit de la fase de la lligueta d'ascens del Laguna de la temporada passada, a casa contra el Pou Escorial, el passat 29 de maig
Imatge del darrer partit de la fase de la lligueta d'ascens del Laguna de la temporada passada, a casa contra el Pou Escorial, el passat 29 de maig | Berta Ruiz

L'equip sènior del CFS Laguna no competirà, enguany, a la Tercera Divisió Nacional de Futbol Sala. El passat 23 de setembre, el club va oficialitzar formalment la seva baixa a la Federació Catalana de Futbol. De fet, fins fa uns pocs dies, l'equip encara apareixia al calendari de partits de la lliga que s'ha d'iniciar aquest mateix cap de setmana. Actualment, el Laguna ja apareix com a equip "retirat" de la competició. Després que la temporada passada l'equip quallés una excel·lent competició, disputant els play-off d'ascens de categoria; enguany, el club ha decidit retirar-se per no poder disposar de més hores d'entrenament al Palau Municipal d'Esports ja que només podien fer-ho una hora un dia a la setmana.

"Només ens donaven una hora per entrenar al pavelló; no han estat capaços de donar-nos més temps, doncs hem deixat la competició"

"No tenim on entrenar i per això hem plegat. No tenim instal·lacions" explica visiblement disgustat José Laguna del CFS Laguna a revistacambrils.cat. "Només ens donaven una hora per entrenar al pavelló; no han estat capaços de donar-nos més temps, doncs hem deixat la competició. El problema és que no podem entrenar, tothom entrena dos dies a la setmana i nosaltres no sé per què no, estant competint a la Tercera Divisió Nacional. Només ens donaven per entrenar el dijous de les 20 a les 21 hores; mentre que hi ha equips que competeixen en categories inferiors i tenen dos dies a la setmana. No entenc el perquè. Ni la fins ara alcaldessa ni la regidora d'Esports ens han donat una explicació i això no és normal. Tinc alguns jugadors que venien de Barcelona, d'altres que venien de Vila-reial... Ens deien que el segon dia entrenéssim a la carpa, doncs imagina't la imatge que donem als jugadors que ens venen de fora. No es pot competir així. L'any passat vam estar igual i ja ens vam queixar. Hi ha jugadors que han de fer dues hores de viatge per entrenar tant sols una hora al pavelló i els dimarts a la carpa, quan no té ni les mides. Després ells diuen que havia estat per qüestions econòmiques, això, ni molt menys! Mai hem tingut problemes econòmics i portem 30 anys jugant".

José Laguna: "Portem el nom de Cambrils per tot Catalunya, a canvi, de què? A canvi de no donar-nos ni un dia més d'entrenament"

José Laguna ha lamentat que fa 5 anys també "vam haver de plegar, vam tornar a començar de zero i vam arribar a la Tercera Nacional. Aquí no aposten per res. Aquesta temporada hem disputat el play-off d'ascens i fins a l'últim moment, hem estat lluitant amb l'Ajuntament. Els jugadors que tenim han jugat a categories superiors i així no es pot. El Salou que està a Tercera Nacional entrena tres dies o l'Alforja que també està a Tercera, també tres dies. Nosaltres demanàvem tres dies, al menys. Tots els equips sèniors de Cambrils entrenen dos dies i també el Mediterrani de futbol sala –que està en una categoria inferior– també. Enguany vam dir 'o se soluciona o no comencem' i han consentit que pleguem a no donar-nos un dia més. És molt fort. Al primer equip no ens donen ni un duro de subvencions quan anem jugant per tot Catalunya –pagant nosaltres– i portant el nom de Cambrils a canvi, de què? A canvi de no donar-nos ni un dia més d'entrenament. T'ignoren completament. Els dona igual que pleguem, estem molt disgustats".

Després de la retirada del primer equip del CFS Laguna, el club seguirà aquesta temporada amb l'equip femení, l'equip juvenil i tots els equips de l'escola.

Comenta aquest article