Informació general

Mostra

26 cellers i 13 bars-restaurants conformaran l'oferta de la 11a Mostra de Vi i Gastronomia que se celebrarà del 8 al 12 d'octubre

La Mostra de Vi i Gastronomia arriba enguany a la 11a edició i es recupera després que l'any passat no es pogués portar a terme a causa de les restriccions de la pandèmia

Per Lluís Rovira i Barenys

La representant de la Cambra de Comerç de Reus, Berta Cabré; l'alcaldessa, Camí Mendoza, i la regidora de Turisme, Marta Borràs
La representant de la Cambra de Comerç de Reus, Berta Cabré; l'alcaldessa, Camí Mendoza, i la regidora de Turisme, Marta Borràs | Lluís Rovira i Barenys

La celebració de l'onzena edició de la Mostra de Vi i Gastronomia "Cambrils, entrada al País del Vi", que es portarà a terme del 8 al 12 d'octubre al Parc del Pescador, suposarà el retorn d'aquesta activitat després que l'any passat no es pogués realitzar per les restriccions de la pandèmia. Aquest matí se n'ha fet la presentació, que ha anat a càrrec de l'alcaldessa, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Marta Borràs, i la representant de la Cambra de Comerç de Reus, Berta Cabré.

26 cellers participants provinents de diferents DO del territori

La Mostra d'enguany torna amb força, ben carregada d'activitats i amb més cellers participants que mai. Tot i això, s'establiran unes mesures de control d'aforament de manera que només hi pugui haver 1.200 persones al recinte. L'entrada a la Mostra es farà per la porta del Parc del Pescador que es troba al costat de la seu del Patronat de Turisme i la sortida es farà per la porta de la part superior del recinte. En l'edició d'enguany es compta amb un dia més de Mostra respecte a altres edicions ja que s'inaugurarà el divendres a la tarda i tancarà portes el dimarts 12 d'octubre. També s'incrementa el número de cellers participants, que en aquesta edició seran 26 provinents de les DO més properes: Montsant, Priorat, Terra Alta, Conca de Barberà, Tarragona, Penedès i Cava. La Mostra també disposarà de la seva part de gastronomia local, amb la participació de 13 bars-restaurants (Casa Macarrilla 1966, Copacabana, Daniel Salinas, El Cortador Gourmet, La Stiva, On Tap,  La Finestreta, La Taqueria, Mar del Priorat, La Central, Taller 9 i Vora) i  l'Associació Gastronòmica Societas Coqvinària de Cambrils.

A banda, també hi haurà tastos de vins guiats, tastos d'oli, xerrades gastronòmiques i un taller infantil sobre l'elaboració del vi a càrrec del celler de la Conreria d'Escala Dei. La Societas Coqvinària i Casa Macarrilla 1966 també oferiran a les persones visitants diversos showcookings, tastos i xerrades a la zona de l'auditori, que s'ha dotat d'una cuina professional per fer aquest tipus d'esdeveniments per gentilesa de l'empresa Intecno. Enguany, les persones assistents a la Mostra també podran gaudir de música d'ambientació en directe i cada vespre s'han programat actuacions a la zona de la pèrgola. El dissabte i el dilluns al vespre també hi haurà una activitat musical anomenada "Concert Menú" durant la qual el públic podrà triar i dedicar les peces que interpretarà l'artista "Charo Tris"  entre un menú o repertori de cançons internacionals.

Finalment, la Mostra segueix lligant el món nàutic amb la gastronomia amb una sortida amb catamarà per navegar, gaudir i tastar vins oferta per Nàutic Parc el dia 10 a 12 hores. Serà una degustació de tres vins oferts pels celler Rosa Maria Torres: La Petarda Tropical (novetat 2021),  EL Ratolinet (muscat 100%)  DO Conca De Barberà i  Feixa Negra (Garnatxa – Carinyena) DOQ Priorat. 

També complementarà la Mostra un mercat artesà que amb el nom de "la Sardineta", el formaran vuit paradetes d'artistes locals. S'espera que visitin la Mostra unes 20.000 persones degut a les restriccions d'aforament ja que en la darrera edició, la del 2019, es van comptabilitzar fins a 32.000 els assistents a la Mostra de Vi i Gastronomia.

Vi i turisme

En l'acte de presentació, l'alcaldessa ha volgut agrair la col·laboració de la Cambra de Comerç de Reus que ha donat suport a la Mostra de Vi des de la primera edició i ha volgut destacar aquest retorn de la Mostra com "la primera Fira que es farà des de l'inici de la pandèmia". La regidora de Turisme, Marta Borràs, ha remarcat el vessant turístic de la Mostra "avui, justament, que se celebra el dia mundial del Turisme". Per la seva part, Berta Cabré, com a representant de la Cambra de Comerç de Reus, ha incidit en el fet que aquesta Mostra, a la que la Cambra hi ha donat sempre suport, "és un referent a la nostra zona i un referent turístic per a Cambrils i, a més, serveix de promoció per a les DO properes".

Els cellers 

Enguany els cellers participants són: Molí de Rué (D.O Tarragona), Sabaté Franquet (DOQ Priorat), Altavins Viticultors (D.O Terra Alta), Pedrola-Camí de Sirga (D.O Tarragona); Bernaví Vinyaters (D.O Terra Alta), Biopaumerà (Vins ecològics de la D.O Terra Alta), Ronadelles-Cap de Ruc (DO Montsant, Catalunya, Cava i DOQ Priorat), Anguera Domènech  (DO Montsant); Bodegues Visendra (DO Catalunya); Rosa MariaTorres (DO Conca de Barberà); La Conreria d'Scala Dei (DOQ Priorat), Torelló Viticultors (Corpinnat DO Penedès); Suñer  (DO Tarragona); Maset (DO Catalunya, DO Cava) Celler Carles Andreu (DO Conca de Barberà, D.O Cava); Celler Aixalà (DOQ Priorat) Cellers Cesca Vicent (DOQ Priorat) i Cellers Blanch (D.O Tarragona i DOQ Priorat) Celler Cairats (D.O Montsant), Celler Germans Balars (D.O Terra Alta); S'Amfora, La Botera-Batea (D.O Terra Alta), Trosset de Porrera (DOQ Priorat); Grup Codorniu i les vinoteques de Cambrils Mar del Priorat i Beuret.