Cultura

Concert

La Coral Verge del Camí presenta “El nostre confinament” al Teatre del Casal

“El nostre confinament”, una performance que ja es va presentar a la Cripta al juliol, exposa com la coral va viure el període més dur de la pandèmia i que serveix d’homenatge per les víctimes de la COVID i els sanitaris

Per Andreu Dalmau

La Coral Verge del Camí va actuar, ahir al vespre, a la sala del Teatre del Casal
La Coral Verge del Camí va actuar, ahir al vespre, a la sala del Teatre del Casal | Andreu Dalmau

La Coral Verge del Camí va presentar al Teatre del Casal l’espectacle “El nostre confinament”, un conjunt de peces que recuperen les vivències de la coral durant la crisi sanitària. Aquesta performance ja s’havia pogut gaudir a l’escenari de la Cripta a principis d'aquest passat mes de juliol.

En aquesta producció, la coral fa un petit recorregut pel que ha estat el confinament i la dificultat de continuar amb l’activitat habitual de la coral. El format del concert no va ser el més habitual i a la majoria del públic els va agafar per sorpresa quan les llums d’escena es van apagar intencionadament interrompent la primera cançó del programa (“Ja ve Cento” de Josep Gil Tàrrega). Aleshores es va poder veure projectat a una pantalla un muntatge per recordar els inicis de la pandèmia i, tot seguit, un dels vídeos que el director, Robert Faltus, va enregistrar a principis de confinament per donar continuïtat a l’activitat de la coral. Aquest vídeo va servir d’introducció pel que vindria a continuació, la reproducció d’una versió “confinada” de “All you need is Love”, dels Beatles, i la seva interpretació en directe.

El contingut audiovisual es va anar intercalant amb les actuacions en directe del conjunt i també es van projectar imatges de suport per a la segona part del programa: un viatge per diferents indrets del món a través de la seva música tradicional. Així doncs, la coral va interpretar cançons populars de Colòmbia, Equador, Filipines, Suècia, Macedònia del Nord i molts altres països. La resta del programa va ser completat per cançons eclesiàstiques com “Gloria” de Athos Palma i “Salmo 150” d’Ernani Aguiar.

Un dels altres moments del concert va ser la interpretació de la cançó basca “Narea izango zen”, que va servir com a homenatge a totes les víctimes de la pandèmia. El personal sanitari també va ser homenatjat com es va fer durant el confinament, amb un llarg aplaudiment. El concert es va tancar recuperant la versió enregistrada durant el confinament de “Brindisi”, la famosa ària de La Traviata, i interpretant-la de nou en directe i, com a darrera cançó, una jota valenciana.

Foto: Lluís Rovira i Barenys

Foto: Lluís Rovira i Barenys

Comenta aquest article