Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Ajuts

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant torna a engegar la campanya “Fes-la rodar”, amb diverses novetats

Amb la tercera convocatòria d’aquesta iniciativa (la segona d’enguany), el consistori vol continuar fomentant el teixit empresarial del municipi i el consum en els negocis locals, per reduir l’impacte de la crisi de la COVID-19

Per Redacció

Imatge d'una targeta moneder
Imatge d'una targeta moneder | Cedida

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ja ho té tot preparat per posar en marxa la segona convocatòria de la campanya «Fes-la rodar» d’aquest 2021, que té com a objectiu fomentar el consum de la ciutadania dins del municipi i cap els negocis locals. «Amb aquesta iniciativa que vam posar en marxa l’any passat per primera vegada, volem continuar reduint l’impacte negatiu de la crisi sanitària de la Covid-19 en l’economia local, influir positivament en la demanda i ajudar les famílies i els empresaris i emprenedors locals en aquests moments difícils», ha recordat la regidora de l’Àrea de Promoció Econòmica, María José Gómez.

Segons és previst, a partir del divendres 24 de setembre i fins al dijous 14 d’octubre, els veïns i veïnes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant podran demanar ja les targetes moneder que es podran gastar als establiments adherits a la segona convocatòria de la campanya d’enguany. Les targetes podran utilitzar-se del 25 d’octubre al 3 de desembre.

D’aquests ajuts per al foment del teixit empresarial del municipi es podran beneficiar, en concret, les llars de convivència i les persones físiques de 18 anys o més, legalment emancipades o en tràmit legal d’emancipació, que resideixin efectivament i estiguin empadronades al municipi, de manera ininterrompuda, per un termini mínim d’un any. Per demanar aquestes subvencions, hauran de presentar-ne la sol·licitud per Internet, preferentment, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament (a la pàgina web municipal: www.vandellos-hospitalet.cat); o si no poden fer-ho telemàticament, de manera presencial, a les oficines municipals d’atenció ciutadana (OMAC).

Amb aquestes targetes, l’Ajuntament subvencionarà la compra de béns i serveis de la ciutadania a les empreses locals adherides a la segona convocatòria de la campanya «Fes-la rodar», que estaran identificades amb la imatge corporativa municipal. 

Pel que fa al tipus de targetes que lliurarà el consistori, n’hi haurà dos, de quantia variable en funció del nombre de membres de les unitats familiars i de la capacitat econòmica de les llars de convivència (calculada sobre la base de l’indicador de renda de suficiència de Catalunya):

- La Targeta Consum 100%, per a aquelles llars municipals que es trobin en una situació de vulnerabilitat, disposarà d’un saldo que oscil·larà entre els 150 i els 320 euros. El 100% de la compra anirà a càrrec d’aquesta targeta moneder.

- La Targeta Consum 100% Plus, per a les llars que superin els valors de renda fixats (la majoria), tindrà un saldo que oscil·larà els 100 i els 160 euros. En aquest cas, el 50% de l’import de la compra anirà a càrrec de la targeta i l’altre 50% a càrrec de la persona usuària.

Diverses novetats

En aquesta segona convocatòria de la campanya Fes-la rodar de 2021, com a novetat, totes les targetes moneder es podran utilitzar a qualsevol dels establiments adherits (en l’anterior edició, la del mes de juny-juliol de 2021, als petits comerços d’alimentació i altres productes i serveis de primera necessitat només s’acceptaven les targetes de tipus Consum 100%). Com en l’anterior convocatòria, però, totes les targetes moneder s’hauran d’utilitzar, com a mínim, a tres establiments diferents durant la campanya.

Una altra novetat està relacionada amb la documentació que hauran de presentar les persones o famílies que optin a la targeta de rendes inferiors al límit establert, a la Targeta 100%: a més del model de sol·licitud, se’ls demanarà el certificat de vulnerabilitat econòmica de la llar emès per l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

A més, s’han establert uns límits de facturació màxima per establiment i per campanya:

- 6.000 euros, per a les empreses del sector de l’alimentació

- 8.000 euros per a les empreses del sector de restauració

- 10.000 euros per a les empreses del sector de l’equipament personal i de la llar

Crida al teixit empresarial a participar en la nova convocatòria

Els establiments adherits a la campanya anterior continuaran adherits i no serà necessari que presentin la sol·licitud de nou. Si no volen continuar participant en aquesta iniciativa hauran de presentar una instància general a la seu electrònica de l’Ajuntament exposant que renuncien a prendre part en la segona campanya Fes-la rodar de 2021.

L’Ajuntament fa una crida a tots aquells empresaris i empresàries que encara no s’han sumat a la campanya a apuntar-s’hi (presentant la corresponent sol·licitud, del 24 de setembre al 14 d’octubre), perquè així també es podran beneficiar d’aquesta campanya que potencia l’economia circular.

Balanç de l’edició anterior

En l’anterior convocatòria de la campanya Fes-la rodar de 2021, a la qual s’hi van adherir 56 empreses locals, l’Ajuntament va lliurar un total de 849 targetes moneder: 667 de tipus Consum 100% Plus, per a les llars que superaven els valors de renda fixats; i 182 de tipus Consum 100%, per a les llars amb una renda inferior, en situació de vulnerabilitat. L’import total atorgat per l’Ajuntament en concepte d’aquestes targetes va ser de 137.630 euros, una inversió municipal que va deixar un impacte econòmic de gairebé 230.000 euros als negocis locals.

Comenta aquest article