Esports

Rem

Quatre clubs participen en la segona Travessa dels Cagarrieres, organitzada pel Club Rem Cambrils

Es tracta d'una regata de caire lúdic i festiu, amb sortida des del port de l'Hospitalet de l'Infant i destí al port de Cambrils, amb un recorregut total aproximat de 9 milles (uns 16,5 km), repartits en dos trams

Per Antoni Font

Un moment de la regata, celebrada aquest passat dissabte 18 de setembre
Un moment de la regata, celebrada aquest passat dissabte 18 de setembre | Antoni Font

Aquest passat dissabte 18 de Setembre va tenir lloc la 2a Travessa dels Cagarrieres organitzada pel Club Rem Cambrils. Es tracta d'una regata de caire lúdic i festiu, amb sortida des del port de l'Hospitalet de l'Infant i destí al port de Cambrils, amb un recorregut total aproximat de 9 milles (uns 16,5 km), repartits en dos trams.

En aquesta ocasió van participar un total de quatre clubs; Reial Club Nàutic de Tarragona, Vogadors de Calafell, Club Nàutic Bétulo i el Club Rem Cambrils, amb un total de cinc llaguts juntament amb una embarcació de Rem de Mar de dues places (modalitat de rem de banc mòbil), coneguda popularment com “Yola” i amb una participació del voltant d'un centenar de vogadors i vogadores. També es va comptar amb el suport i acompanyament de l’embarcació “La Valenta”, llaüt a motor del tipus Menorquina capitanejat pel Sebastià.

A les 09:20 h des del Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs es va donar el tret de sortida de la travessia iniciant el recorregut del primer tram amb destinació a la Platja dels Pilars, pertanyent al terme municipal de Mont-roig del Camp i amb un recorregut d'unes 4,3 milles nàutiques (uns 7,9 km) amb una durada d’una hora. Un cop finalitzat aquest primer tram va tenir lloc un merescut descans amb el típic “desembarcament” a la platja, on es va aprofitar per fer un esmorzar de germanor. Posteriorment i després d’haver realitzat el relleu de tripulacions per tal d’encarar el segon tram, es va reprendre la regata direcció al Port de Cambrils amb un recorregut d'unes 4,7 milles nàutiques (uns 8,8 km) amb una durada al voltant d'hora i mitja, concloent amb l'entrada conjunta de totes les embarcacions participants al Port de Cambrils.

Un cop finalitzada la travessia, es va celebrar un dinar conjunt on es va aprofitar per atorgar a cadascun dels vogadors i vogadores un diploma commemoratiu de la seva participació en aquesta segona travessia dels Cagarrieres.

Agraïments

D'igual forma que en l'anterior edició, el Club Rem Cambrils vol agrair de forma molt especial a tots els Clubs participants que van respondre amb un “Sí” a la invitació, ja que sense ells no hagués estat possible gaudir d’aquest magnífic esdeveniment. També volen agrair al Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs per la cessió de l'ús de les seves instal·lacions; al Sol Maykao Lounge Beach, a Ports de la Generalitat - Port de Cambrils, al Club Nàutic de Cambrils per facilitar l'accés a les seves instal·lacions per la càrrega dels llaguts, al Restaurant “El Quincho” MarCambrils, al Sebastià pel suport i acompanyament amb la seva barca “La Valenta”, a l'Associació Arjau amb l'acompanyament de dues veles llatines durant l'entrada a Port i finalment, un agraïment molt especial a tots i cadascun dels socis/es del Club Rem Cambrils - que sota la coordinació de l'Àrea d'Esdeveniments del Club - van ajudar en tots aquells aspectes relatius a la logística (trasllat de vehicles i remolcs), organització, muntatge, assessorament, ...

Comenta aquest article