Societat

L’Hospitalitat de Lourdes celebra la trobada de Pasqua a Cambrils

Per Èlia Bellmunt

Els participants a la trobada van assistir a la missa oficiada a l’església de Sant Pere
L’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes va escollir Cambrils com a seu de la trobada arxidiocesana de Pasqua d’enguany. Un total de 320 persones, entre malalts, familiars, voluntaris, pelegrins i religiosos, es van donar cita el 10 d’abril a Cambrils. Els participants van venir en cinc autobusos d’arreu de la demarcació de Tarragona, ja que aquesta trobada l’organitza la delegació a Tarragona de l’Hospitalitat. També hi van participar 25 residents de la residència Cambrils Mediterrani. El punt de trobada va ser el Patronat de Turisme, des d’on els participants es van dirigir a peu cap a l’església de Sant Pere. Mossèn Ramon Blas Batet –mossèn de Sant Pere– va oficiar la missa després de disculpar la presència de monsenyor Jaume Pujol –arquebisbe de Tarragona–, que havia de presidir l’eucaristia.

El dinar de germanor es va fer al Palau Municipal d’Esports de Cambrils, on a la tarda hi van actuar la Coral Verge del Camí, el ballet Mònica Novillo i l’Escola de Dansa de Susana Escobedo. Totes aquestes entitats van col·laborar desinteressadament en la trobada, així com l’Associació d’Antics Alumnes de La Salle. Carmen Fuentes –voluntària des de fa 21 anys de l’Hospitalitat a Cambrils– agraeix la col·laboració de totes aquestes persones i de l’Ajuntament de Cambrils, i al mateix temps fa una crida a tots els cambrilencs perquè es facin voluntaris de l’Hospitalitat.

Pelegrinatge a Lourdes

L’Hospitalitat de Lourdes és una associació catalana de voluntaris que acompanya malalts a Lourdes. Enguany l’arquebisbe Jaume Pujol presidirà el pelegrinatge, que es farà del 8 al 12 de juliol, a Lourdes. Tal i com ja es va fer l’any passat, els desplaçaments es faran en autobús (i no en tren com havia estat tradicional) pels avantatges i comoditats que suposa a l’hora de traslladar els malalts.

La delegació de l’Hospitalitat a Tarragona celebra tres trobades anuals: una per Nadal, una altra per Pasqua i i una altra per la festivitat de la Mare de Déu de Lourdes. Aquestes trobades se celebren cada any en un lloc diferent. Fa una vintena d’anys l’Hospitalitat ja va celebrar una altra trobada a Cambrils, però en aquella ocasió es va fer a les instal·lacions del llavors col·legi La Salle.

Comenta aquest article