Societat

Cicloturisme

Arriba la 3a edició de la Fancy Women Bike Ride, una acolorida i original passejada de dones en bicicleta

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de presentació de la Fancy Women Bike Ride, ahir al matí davant del Patronat de Turisme, a càrrec de la regidora de Turisme, Laura Borràs i la impulsora de l'activitat, Laura Moreno
Roda de premsa de presentació de la Fancy Women Bike Ride, ahir al matí davant del Patronat de Turisme, a càrrec de la regidora de Turisme, Laura Borràs i la impulsora de l'activitat, Laura Moreno | Berta Ruiz

El passeig Marítim acollirà, el proper diumenge 19 de setembre, la tercera edició de la Fancy Women Bike Ride. Aquesta original passejada anual de dones en bicicleta es portarà a terme simultàniament a 150 ciutats de 25 països de tot el món, coincidint amb el Dia Mundial Sense Cotxes i la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. La regidora de Turisme, Marta Borràs, i la impulsora de l’esdeveniment a Cambrils, Laura Moreno, van presentar ahir al matí l’esdeveniment i van animat a tothom, i especialment a les dones, a participar-hi. La ruta, d’uns 20 minuts, s’iniciarà a les lletres de Cambrils –a les 12 hores–, passarà pel passeig Marítim i la Rambla Jaume I i finalitzarà al pàrquing del Parc del Pescador.  

Tal com va explicar Laura Moreno, l'any 2019, Cambrils va ser la primera ciutat de Catalunya i de l’Estat Espanyol en sumar-se a aquesta iniciativa popular, i enguany també s’hi ha sumat la ciutat Girona. L'any passat, Cambrils també va ser l'únic lloc on es va organitzar la sortida. Es tracta d'una sortida divertida, lúdica i acolorida on l'objectiu, segons va dir Moreno, es fomentar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport habitual a les ciutats. A més, l'organització convida les participants i posar-se alguna cosa elegant i acolorida, per demostrar que per pujar a una bicicleta no cal vestir-se amb un maillot de lycra i que no només serveix per la pràctica esportiva sinó que també és un transport adient per anar a la feina o a l’escola.  

Cambrils, una destinació cicloturista

Per la seva part, la regidora de Turisme –Marta Borràs– va aplaudir aquest tipus d'iniciatives "tant divertides" que fomenten l'ús de la bicicleta i també ho fan en pro de la sostenibilitat i el respecte al medi ambient. Va recordar que Cambrils és una destinació cicloturista i que, dia a dia, cal anar fomentar l'ús d'aquest vehicle per desplaçar-se per les ciutats. La regidora va animar a tothom a sumar-se a aquesta passejada, tant a dones com a homes i infants.

La Fancy Women Bike Ride està liderada a Cambrils per Laura Moreno amb l’ajuda desinteressada d’altres dones cambrilenques i el suport del patronat de Turisme de Cambrils, que aposta pel turisme esportiu, sostenible i saludable. L’activitat també compta amb la col·laboració Vemuts Miró, Rodabike Cambrils, l'Espremedora, el restaurant Les Barques, Caprabo Cambrils, els Nanyos i diversos departaments de l’Ajuntament de Cambrils.  

Comenta aquest article