Esports

Billar

Fita històrica per al Club Billar Mont-roig amb l'ascens d'un dels seus equips a la màxima Divisió Catalana

El cap de setmana del 4 i 5 de setembre es va disputar la promoció d'ascens a la màxima categoria de billar català de la modalitat de tres bandes per equips

Per Berta Ruiz

Equip del Club Billar Mont-roig que ha assolit l'ascens de categoria
Equip del Club Billar Mont-roig que ha assolit l'ascens de categoria | Cedida
Fita històrica per al Club Billar Mont-roig que ha aconseguit situar un dels seus equips a la màxima Divisió Catalana. El cap de setmana del 4 i 5 de setembre es va disputar la promoció d'ascens a la màxima categoria de billar català de la modalitat de tres bandes per equips. L'equip del Club Billar Mont-roig –format per Ivan Prats, Joan Font, Jose Pérez i Nacho Moruno– es va enfrontar contra el Club Billar Monforte de Barcelona a qui va derrotar i va assolir l'ascens de categoria. Aquesta era la tercera vegada –en els últims 10 anys– en la què un equip del club mont-rogenc tenia l'oportunitat d'assolir l'ascens i, finalment, s'ha aconseguit. Aquest és el millor resultat del club en els seus 40 anys d'història.

Joan Font, vicepresident: "Aquesta és la primera vegada en la història del club que aconseguim situar un equip a la màxima divisió"

 
Un dels integrants d'aquest equip i també vicepresident de la junta del club –Joan Font– ha donat detalls d'aquesta fita a revistacambrils.cat d'un club veí que compta amb diversos cambrilencs a les seves files. El Club Billar Mont-roig compta amb una part social que té uns 40-45 socis i, per altra banda, un bloc de competició que disposa d'uns 18 esportistes federats –amb llicència federativa– que competeixen en competicions de la Federació Catalana de Billar, així com en campionats estatals. El club té tres equips de billar a tres bandes, que és una de les modalitats del billar de carambola– i una de les més conegudes, així com un altre equip en una altra modalitat. L'equip que va assolir l'ascens recentment se situa a la màxima categoria catalana de les quatre que hi ha. "Aquesta és la primera vegada en la història del club –40 anys– que aconseguim situar un equip a la màxima divisió" ha comentat Font.

40 anys del Club Billar Mont-roig

Segons ha explicat Font, "a Mont-roig hi ha aquesta afició perquè, com tots els esports minoritaris normalment neixen per la dedicació d'unes persones en concret que són esportistes o aficionades d'aquest tipus d'esport. Fa 40 anys, una sèrie d'aficionats del poble de Mont-roig van fundar el club i un senyor que tenia un casal els va deixar un espai per poder fer aquest tipus de club social. Aquests fundadors van mantenir l'activitat durant molts anys i, posteriorment, el que es va fer és federar-se per dotar de competicions a aquesta afició. Fa uns 10 anys –quan els fundadors ja eren grans i no podien portar la gestió moderna del club– va entrar una nova junta que vam fer una inversió i va comprar uns billars nous de qualitat. L'Ajuntament de Mont-roig ens cedeix un espai i el contingut el posem nosaltres, el mantenim i el gestionem".

Creació de la nova escola de billar

Actualment, a mitjana d'edat dels jugadors del club és de 40 anys en endavant, però tal com ha comentat Font, la idea és crear una nova Escola de Billar per tal de treballar la base. "Volem fer aquesta escola; estava prevista per aquest any, però la pandèmia ens ha fet aturar una sèrie de reformes. Tot i això, ja tenim els formadors i un billar més petit, perquè la canalla pugui començar. L'escola ja està estructurada, per`encara no està oficialitzada" ha explicat el vicepresident del club. L'edat recomanada per iniciar-se en la pràctica del billar és els 12 o 13 anys, però hi ha xiquets que s'inicien abans, amb 8 o 9 anys. Tal com ha afegit Font, "la idea és poder fer-ho a les escoles com una activitat extraescolar. Oferir el billar com una opció més i potser alguns voldran seguir al club –que els dota dels materials necessaris–.

Entre els cambrilencs que hi ha al Club Billar Mont-roig hi ha Ramon Ferrando Papió –que fa molts anys que és soci del club i que també és el director esportiu s'encarrega de tota la gestió dels equips i del funcionament intern dels esportistes del club–. També en formen part els cambrilencs Jordi Martí Sabaté i un dels veterans del club, Josep Mas Solana –que va ser campió de Catalunya en diverses ocasions–.

Comenta aquest article