Informació general

Covid-19

La Generalitat aixeca, a partir d'avui, la restricció d'un màxim de 10 persones a les trobades i la limitació d'aforament a centres religiosos

També s'amplien altres aforaments, com el de públic assistent a competicions esportives i, a les portes de la Diada, demà, es permeten les manifestacions no estàtiques, prohibides fins ara

Per Redacció

Imatge d'ambient de gent passejant pel Port, aquest passat mes d'agost
Imatge d'ambient de gent passejant pel Port, aquest passat mes d'agost | Berta Ruiz

El Govern de la Generalitat aixecarà, a partir d'avui divendres 10 de setembre, la restricció d'un màxim de 10 persones a les trobades i la limitació d'aforament als centres religiosos. També s'amplien altres aforaments, com el de públic assistent a competicions esportives i, a les portes de la Diada de demà 11 de setembre, es permeten les manifestacions no estàtiques, prohibides fins ara. No obstant això, encara segueixen vigents les següents restriccions:

- L'ús obligatori de la mascareta –per als majors de 6 anys– en espais tancats o en llocs molt concorreguts on no es pugui mantenir la distància de seguretat d'1,5 metres.

- Els comerços, bars, restaurants, sales de jocs i equipaments culturals i esportius han de tancar a les 00.30 com a màxim, també els serveis d'entrega o recollida a domicili. Les activitats culturals d'arts escèniques i musicals i les populars i tradicionals de caràcter musical disposaran de 30 minuts addicionals per al desallotjament.

- En bars, restaurants i hotels, es manté el màxim de 10 persones per taula a les terrasses i espais a l'aire lliure i 6 persones a l'interior, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència. L'aforament a l'interior segueix limitat al 50% i el de l'exterior no té limitacions més enllà de la distància entre taules.

- Està prohibit fumar a menys de 2 metres de persones que no siguin del grup de convivència (ni a la via pública ni en terrasses de bars o restaurants ni tampoc en esdeveniments multitudinaris a l'aire lliure).

- També està prohibit el consum de begudes i alcohol a la via pública, per evitar els botellots.

- L'oci nocturn continua tancat, pel que fa als espais interiors. Només pot obrir espais exteriors, fins a les 00.30, amb mitja hora addicional per desallotjar els locals. No es permet el ball a la pista, tampoc amb mascareta. Han d'establir un control d'accés i guardar el registre durant un mes.

- El comerç, tant minorista com els centres comercials, mantenen el límit del 70% d'aforament.

- També és d'un 70% l'aforament màxim en activitats culturals com cinemes o teatres, biblioteques, salons de jocs i assemblees d'entitats culturals, esportives o associatives.

- L'assistència màxima a concerts, teatres, auditoris, circs i espectacles similars és de 1.000 persones en espais interiors i 3.000 a l'aire lliure o espais interiors amb ventilació reforçada, i estan obligats a fer control d'accessos i assignació prèvia de seients.

- Els parcs d'atraccions infantils, de jocs i fires poden obrir, amb un 50% d'aforament, i oferir servei de restauració.

- La presència de públic en les activitats esportives a l'aire lliure està permesa, però limitada al 70% d'aforament i un nombre màxim de 4.000 persones. A les competicions en espais tancats que tinguin un aforament de més de 10.000 persones, es permet un màxim d'un 30% de la capacitat. Als estadis de futbol podrà entrar fins al 40% de públic, sempre que les instal·lacions tinguin un aforament autoritzat superior a 10.000 persones.

- Les activitats de cultura popular i festes majors estan permeses, però sense aglomeracions, en espais perimetrats i amb seients assignats.

- Totes les activitats culturals han de ser amb públic assegut (també concerts i festes populars).

- Les manifestacions ja no hauran de ser estàtiques, sempre que es compleixi una distància d'1,5 metres entre els grups bombolla, es faci servir mascareta i es fomenti l'ús de gel hidroalcohòlic.

Comenta aquest article