Cultura

Art

Montbrió del Camp celebra la 9a edició de Montbriart, un aparador artístic que enguany ha comptat amb una nombrosa presència de creadors cambrilencs

Després de l'aturada forçosa de l'any passat per la pandèmia de la covid-19, el Montbriart s'ha reprès, enguany, amb força

Per Lluís Rovira i Barenys

David Callau va ser un dels artistes cambrilencs que va exposar al Montbriart
David Callau va ser un dels artistes cambrilencs que va exposar al Montbriart | Josep M. Ferrando

La veïna població de Montbrió del Camp ha acollit, aquest darrer cap de setmana, la novena edició del Montbriart. Després de l'aturada forçosa de l'any passat per la pandèmia de la covid-19, el Montbriart s'ha reprès, enguany, amb força. Els seus carrers, places i també domicilis particulars van tornar a esdevenir un aparador de l'art contemporani amb més d'una seixantena d'artistes tant locals com de la demarcació. De fet, la presència d'artistes cambrilencs en aquesta edició ha estat molt nombrosa amb una desena de creadors. Van presentar les seves obres, els cambrilencs David Callau, Marta Fàbregas, Roser Coma, Ruben Taravilla, Manel Domene, Belen Domingo, Marta Nolla, Cristina Salvans, Carla Garcia i Jesús Tàpia.

Pilarín Bayés, convidada especial de l'edició d'enguany

La proposta artística va ser molt variada amb una àmplia mostra de pintura, il·lustració, escultura, fotografia, videoart, joieria o ceràmica, entre d'altres. També es va desplegar un extens programa d'activitats amb diferents espectacles, tallers, visites guiades i un mercat d'artesania, tant dissabte com diumenge. Enguany, el plat fort de l'edició va ser la presència de la il·lustradora Pilarín Bayés, que dissabte al vespre va presentar el seu últim llibre, "Mil motius per viure" (La Galera, 2021). L'endemà diumenge, Pilarín Bayés també va oferir una xerrada titulada "L'evolució de l'art". D'altra banda, també es va comptar amb la presència de l'artista Beatriu Mar que va presentar l'espectacle titulat "Despertar silencis", on l'art es va combinar amb la música, la dansa i el fang. A nivell musical, el programa va incloure un concert d'orgue a la parròquia de Sant Pere i una cercavila amb la Txaranga Tocabemolls.

Per part de la regidoria de Patrimoni de l'Ajuntament de Montbrió, també es va organitzar el taller "Pinta barroc", on els participants van poder conèixer tècniques d'aquell període artístic.

Exposició a les entrades de les cases

La mostra artística Montbriart es desplega per tota la població i entra dins d'algunes cases. Tal com ha explicat la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Montbrió, Montse Buqueras, a revistacambrils.cat, "enguany han estat unes trenta i escaig les cases que hi han participat, alguna menys que en ocasions anteriors. En algunes de les entrades d'habitatges més grans s'hi han ubicat dos o fins a tres artistes. Pel que fa a l'artista convidada, Beatriu Mar, se li ha donat un espai destacat com són les golfes de l'Ajuntament". Pel que fa a l'assistència de públic al Montbriart, Montse Buqueras ha manifestat que ha estat una mica menor que en la darrera edició, la de fa dos anys, "això pot ser degut a la incertesa del temps", ha dit.

Exposició artística a les golfes de l'Ajuntament / Foto: Josep M. Ferrando
Marta Fàbregas, una de les artistes cambrilenques que va exposar al Montbriart / Foto: Josep M. Ferrando

 

Comenta aquest article