Informació general

Habitatge

Cambrils, un dels 19 municipis costaners de l'Estat on va augmentar el nombre d'habitatges venuts durant l'any 2020

Aquesta dada es recull en el darrer informa de Tinsa (Tasaciones Inmobiliarias) i Cambrils, juntament amb el Prat de Llobregat, són els dos únics municipis catalans d'entre aquestes 19 poblacions costaneres

Per Redacció

Edifici en construcció al passeig la Salle, l'abril d'aquest any
Edifici en construcció al passeig la Salle, l'abril d'aquest any | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils és un dels 19 municipis costaners de l'Estat espanyol on va augmentar el nombre d'habitatges venuts l'any 2020, respecte l'any anterior, segons dades de l'últim informe de Tinsa (Tasaciones Inmobiliarias). En aquest rànquing, juntament amb Cambrils hi ha 18 municipis més que són: Santa Cruz de Bezana (Cantàbria), Ondarroa (Biscaia), Almonte (Huelva), Llanes (Astúries), El Prat de Llobregat (Barcelona), Moaña (Pontevedra), Mutriku (Guipúscoa) , Puçol (València), Bakio (Biscaia), Estepona (Màlaga), Orio (Guipúscoa), Águilas (Múrcia), Baiona (Pontevedra), Rota (Cadis), La Unión (Múrcia), Ayamonte (Huelva) i Piélagos (Cantàbria). 

Segons aquest mateix informe, en dos terços de les costes espanyoles, el preu de l'habitatge va baixar entre el primer trimestre de 2020 i 2021. Concretament, tal com indica Tinsa, va caure el valor de l'habitatge en el 66% dels 150 municipis analitzats. Els llocs on s'han produïts els descensos de preu més importants han estat a València, Alacant, Gran Canària i Lugo. Per altra banda, l'informe també apunta a una recuperació notable del mercat de l'habitatge vacacional a punts de les costes de Cadis, Huelva, Pontevedra, Astúries i Biscaia. Els municipis de costa on es van registrar el major nombre de compra-venda d'habitatges durant 2020 –excloent les capitals de província– van ser Torrevieja (Alacant) amb 3.428 habitatges; Orihuela (Alacant) amb 2.841 compra-venda; Gijón (Astúries) amb 2.953; Marbella (2.568) i Estepona (2.524) –totes dues ciutats de la província de Màlaga–.

Comenta aquest article