Informació general

Rieres i barranc

Se senyalitza la «prohibició de bany» a la desembocadura del barranc de la Verge del Camí

Aquesta acció s'ha dut a terme per indicacions de l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua) quan es produeixen episodis de pluges intenses i amb l'objectiu de marcar les zones que no són aptes per al bany

Per Berta Ruiz

Senyalització a la desembocadura del barranc de la Mare de Déu del Camí
Senyalització a la desembocadura del barranc de la Mare de Déu del Camí | Lluís Rovira i Barenys

Els socorristes de la platja de l'Horta de Santa Maria han dut a terme una senyalització amb banderes vermelles a la desembocadura del barranc de la Verge del Camí i uns cartells que indiquen "Prohibit banyar-se". Segons ha explicat el regidor de Serveis i Medi Ambient de l'Ajuntament –Lluís Abella– a revistacambrils.cat aquesta acció s'ha dut a terme per indicacions de l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua) quan es produeixen episodis de pluges intenses i amb l'objectiu de marcar les zones que no són aptes per al bany. Cal tenir en compte que en aquest tram de platja hi desemboquen les aigües procedents del barranc i per qüestions sanitàries cal senyalitzar-ho. "Aquestes marques les han posat els socorristes de la platja a instàncies de l'ACA quan hi ha pluges generalitzades. Normalment es posen aquests advertiments per qüestions preventives i, després, en uns dies les treuen" ha dit Abella. Precisament en aquest punt s'estan enllestint les obres de remodelació del tram final del barranc que va quedar destrossat pels aiguats d'octubre de 2019 i, posteriorment, per l'impacte de la tempesta Glòria, el gener de 2020.

Aquesta senyalització amb banderes vermelles també es du a terme a la desembocadura del barranc del Regueral que desaigua a la platja del Regueral –sempre per indicacions de l'ACA–. La resta de barrancs i rieres es troben més allunyades de les zones de bany. Per exemple, a la platja de la Riera, a la desembocadura de la riera de Riudecanyes, a la desembocadura de la riera de Riudoms i al Torrent d'en Gené –que gairebé mai arriba a desembocar al mar–.

Senyalització dels punts de sortida d'aigua a les platges

Aquesta acció se suma a la que, enguany, s'ha fet des de l'Ajuntament de Cambrils en tots els punts de sortida d'aigua de les pluges a les platges. Aquesta és una de les actuacions de millora a les platges que s'ha dut a terme pel Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament, com a novetat. També s'hi han instal·lat els nous pals de bandera, les cadires de vigilància elevades, la renovació dels rentapeus i l’ampliació de les passarel·les.

Comenta aquest article