Informació general

Autopista

Adéu al peatge de Vila-seca, el més utilitzat pels cambrilencs per agafar l'AP-7 en direcció nord

Aquest matí, els accessos d'entrada i de sortida a l'Ap-7 per aquest peatge estaven canalitzats en dos carrils mentre la resta es trobaven tancats

Per Lluís Rovira i Barenys

Peatge de Vila-seca amb les barreres aixecades, aquest matí
Peatge de Vila-seca amb les barreres aixecades, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

El peatge de Vila-seca, el més proper a la nostra població, va deixar de funcionar ahir a la nit. Aquest matí, els accessos d'entrada i de sortida a l'AP-7 per aquest peatge estaven canalitzats en dos carrils mentre la resta es trobaven tancats. Encara hi havia algun conductor que s'aturava al peatge mirant d'agafar el tiquet. El peatge troncal que es va construir ara fa un any i mig i que marcava el límit de la gratuïtat amb el tram sud de l'AP-7, també al terme de Vila-seca, mostrava diferents cartells avisant els vehicles que no s'aturin i disposava de tres carrils oberts.

Els peatges de Vila-seca, el d'accés des de les Quatre Carreteres i el troncal, marcaven el límit de l'AP-7 gratuïta i la de pagament, des de l'1 de gener de 2020. Aquell dia és quan es va alliberar el tram de l'AP-7 des de Cambrils fins a Alacant. El desplaçaments dels vehicles que anaven per l'autopista en direcció a Barcelona havien de seguir pagant peatge. Des d'avui, l'accés directe des de Cambrils evitarà fer el tram fins a Vila-seca per l'antiga N-340 i l'autovia per accedir a l'AP-7.

Dues vies ràpides paral·leles i gratuïtes

Amb la gratuïtat completa de l'Ap-7 la nostra demarcació disposa de dues vies ràpides paral·leles i gratuïtes. L'autovia A-7, entre Torredembarra i poc més avall de l'Hospitalet de l'Infant, es va posar en marxa el març de 2007. En algun dels trams, les dues vies ràpides discorren de manera paral·lela i molt properes l'una a l'altra.

Comenta aquest article