Cultura

S'inaugura l'exposició "Històries d'un viatge", un recull fotogràfic, pictòric i audiovisual sobre la immigració

Per Berta Ruiz



El regidor Joan Pau Casquero, juntament amb un representant de la CAM i la pintora de l'exposició Ester Besolí
Ahir al vespre es va inaugurar a l'Espai El Pati del Centre Cultural i Ocupacional l'exposició "Històries d'un viatge", -a càrrec de la CAM (Caja de Ahorros del Mediterráneo)- que recull en pintures, fotografies i un vídeo documental les històries i vivències de sis persones immigrants que expliquen coses del seu dia a dia, de la seva terra i dels seus sentiments.

Aquesta exposició està emmarcada dins de les "Jornades Interculturals i Solidàries" organitzades des de l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Cambrils. A l'acte d'inauguració hi va assistir el regidor de Serveis de l'Ajuntament Joan Pau Casquero.

L'autora de les pintures i comissària de l'exposició, la tortosina Ester Besolí, explicava a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls de la posada en marxa d'aquest projecte, ara fa tot just un any. Segons explicava, la CAM li va encarregar una exposició sobre la immigració, "però no volíem que es quedés en estadístiques sobre la quantitat d'immigrants que arriben. Volíem portar-ho a la realitat quotidiana, perquè tenim veïns, amics, gent del carrer i és molt més quotidià del que sembla". L'autora de les obres també explicava que la idea va ser agafar personatges i explicar la seva història humana, "entrar dins de les seves vides, perquè hi ha històries molt boniques i importants. Són personatges absolutament reals que es van prestar bonament a explicar tota la seva història".

L'exposició és un recull de fotografies de Guillermo Barberà, de pintures d'Ester Besolí i un vídeo documental realitzar per la productora Rars Produccions. Ester Besolí explicava alguns detalls de la seva obra, una part de la qual està realitzada sobre paper i on utilitza diferents tècniques com pastel, aquarel·les, tintes i llapisos de colors i d'altra banda, uns altres quadres de majors dimensions fets sobre tela i utilitzant únicament olis.

L'exposició "Històries d'un viatge" es podrà visitar a l'Espai El Pati del Centre Cultural fins al proper dia 21 de maig. Després continuarà el seu recorregut arreu del territori català, durant els propers tres anys.

Comenta aquest article