Esports

Marxa aquàtica

La platja del Regueral, escenari del circuit català de Marxa Aquàtica

A la trobada d'ahir a Cambrils hi van acudir marxadors aquàtics procedents de diferents poblacions properes, així com els integrants del club cambrilenc

Per Berta Ruiz

Un moment de la sessió d'entrenaments del circuit de marxa aquàtica, ahir al matí, a la platja del Regueral
Un moment de la sessió d'entrenaments del circuit de marxa aquàtica, ahir al matí, a la platja del Regueral | Berta Ruiz

La platja del Regueral va acollir, ahir al matí, la II Marxa Aquàtica "Ciutat de Cambrils" –organitzada pel Centre Excursionista Cambrils juntament amb la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC)–. Des de finals d'aquest mes d'agost i durant els propers mesos de setembre i octubre, diverses platges catalanes –des de la Costa Daurada a la Costa Brava– aplegaran un seguit de proves no competitives amb l'objectiu de promoure aquesta nova disciplina esportiva aquàtica. Entre aquestes, la trobada que va tenir lloc ahir al matí a Cambrils. De fet, va ser la prova que va obrir el teló del circuit de marxa aquàtica. Cap a les 9 del matí es van iniciar les activitats amb la formació de tres grups segons el seu nivell. Primer, els assistents van fer proves d'escalfament, d'estiraments i d'aprenentatge de la tècnica a la sorra i, posteriorment, es van desplaçar a l'aigua on van seguir amb l'entrenament i l'adaptació al medi aquàtic. A la trobada d'ahir a Cambrils hi van acudir marxadors aquàtics procedents de diferents poblacions properes, així com els integrants del club cambrilenc.

El circuit d'enguany està format per diferents proves. Després d'aquesta primera prova realitzada a Cambrils tindrà lloc la 2a Marxa Aquàtica a Roses de l’Associació Excursionista de Roses (Cabirols) el 12 de setembre; el 2n AquaCEC del Centre Excursionista de Catalunya (CEC) el 18 de setembre i la 2a Trobada de Marxa Aquàtica de Salou del Club Excursionista Salouenc el 9 d’octubre. A nivell competitiu, el campionat de Catalunya d'enguany es disputarà a Creixell, el 26 de setembre, organitzat pel acollit pel Club Excursionista Arítjol.

El Centre Excursionista Cambrils ha reunit un equip de competició format per dotze marxadors: Amèlia Arán, Janina Castellnou, Mercè Curto, Leonor Hernández, Alexia Pedrerol i Carola Stöter –que van participar en l'edició 2020–, i Marta Barea, África Burbano, Joel Gomà, Adela Herrero, Germán Pareja i Maica Rus. Pel que fa la disciplina d'Aqua Trail, Mercè Curto serà la representant del C.E. Cambrils en aquest nou repte.