Informació general

Detencions

Desmantellat un cultiu il·legal amb 468 plantes de cànnabis en un xalet de Cambrils

La Policia Local de Cambrils i els Mossos d’Esquadra detenen tres persones presumptament relacionades amb el cultiu de la droga a Vilafortuny

Per Redacció

Imatge del cultiu indoor de cànnabis que s'ha desmantellat a Cambrils
Imatge del cultiu indoor de cànnabis que s'ha desmantellat a Cambrils | Cedida

Una operació conjunta de la Policia Local de Cambrils i el cos de Mossos d’Esquadra es va saldar ahir amb la detenció de tres persones de nacionalitat albanesa i el desmantellament d’una plantació il·legal de cànnabis al barri de  Vilafortuny. El cultiu es duia a terme a l’interior d’un habitatge on els agents van intervenir 468 plantes de cànnabis, 163 grams de marihuana i una gran quantitat de màquines de climatització, ventiladors, filtres d’aire, bombes d’aigua, bombetes, extractors i transformadors d’electricitat, material que s’utilitza en aquest tipus de cultius.

Gràcies a una investigació iniciada per la Policia Local es va comprovar que el xalet podia ser utilitzat per cometre delictes contra la salut pública, el cultiu de tipus “indoor” d’una plantació de cànnabis per part d’un grup de persones originàries de l’Europa de l’Est. A partir de la informació recollida per la Policia Local, els Mossos d’Esquadra van identificar un segon habitatge a la urbanització Aigüesverds, al terme municipal de Reus, que feien servir les mateixes persones de Cambrils.

Amb tota aquesta informació, els dos cossos policials van obtenir autorització judicial per entrar i registrar els dos domicilis sospitosos, operació que es va dur a terme dimecres 25 d’agost a primera hora del matí. Com a resultat de l’entrada i els indicis obtinguts als dos domicilis, els agents dels dos cossos policials van procedir a la detenció de tres persones relacionades amb el cultiu de la droga.

L’Ajuntament de Cambrils valora de forma molt positiva l’actuació coordinada i conjunta dels dos cossos policials, i subratlla la importància de poder actuar com més aviat millor per a evitar que grups de delinqüents puguin establir-se als municipis costaners catalans.

Comenta aquest article