Informació general

Comerç

Arriba la segona edició dels Bons Cambrils a partir de l'1 de setembre i n'hi haurà una tercera el proper desembre

De l'1 al 30 de setembre s'activarà la segona campanya dels Bons Cambrils amb una inversió de 100.000 euros; mentre que abans de la campanya nadalenca es farà la tercera amb 50.000 euros més

Per Berta Ruiz

Imatge de gent a unes terrasses del Port, aquest mes d'agost
Imatge de gent a unes terrasses del Port, aquest mes d'agost | Lluís Rovira i Barenys

Arriba la segona tongada dels Bons Cambrils, a partir del proper 1 de setembre. Després de la bona acollida de la primera edició –que va tenir lloc el passat mes de maig–, el Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils ja va preveure aquesta segona tongada amb una inversió de 100.000 euros més, la mateixa quantitat que en la primera edició. El regidor de Promoció Econòmica –Oliver Klein– ha explicat a revistacambrils.cat els detalls d'aquesta segona edició dels Bons Cambrils –que estaran actius de l'1 al 30 de setembre– i ja ha anunciat que es preveu una tercera tongada per al mes de desembre –abans de les festes nadalenques– que comptarà amb una inversió de 50.000 euros més. El regidor de Promoció Econòmica ha manifestat que, "ja estem fent una previsió de crèdit perquè hi hagi aquesta tercera campanya, coincidint amb la campanya pre-nadalenca. En total, s'hauran invertit 250.000 euros –100.000 euros al mes de maig, 100.000 euros al mes de setembre i 50.000 euros al desembre–.

170 establiments ja s'han inscrit a la segona edició

El regidor de Promoció Econòmica ha valorat molt positivament la bona acollida que van tenir els Bons Cambrils en la primera edició i ha comentat que, "la maquinària ja està molt ben engranada". El passat 15 d'agost es va obrir el termini perquè els establiments es puguin adherir i aquest s'allargarà fins el 31 d'agost. Klein ha explicat que l'objectiu és superar les xifres de la primera edició, que va comptar amb un total de 157 establiments adherits i va tenir un impacte econòmic d'uns 283.000 euros. Es van realitzar unes 6.000 compres amb un import de tiquet mig de 61,85 euros. Segons ha dit Klein, "això representa que, si l'Ajuntament va aportar 20 euros, el client en va gastar uns 42 euros; això vol dir que la gent va aprofitar per comprar més i això és molt bo. La valoració és positiva i creiem que és molt encertat fer-ho en diverses ocasions i en moments determinats: al maig, poc abans de l'estiu; ara al setembre amb la tornada a l'escola i, finalment, al desembre per animar la campanya nadalenca".

En la primera edició, els Bons es van esgotar en només 11 dies. Actualment, la segona edició ja compta amb 170 establiments adherits, tot i que també es podran anar incorporant més tard un cop la campanya ja estigui en marxa. "És una campanya que la gent espera i que funciona molt ràpidament per part dels clients" ha afegit Klein.

S'incrementa la presència de restaurants adherits a la campanya

Pel que fa a la tipologia els establiments adherits, el regidor de Promoció Econòmica ha destacat que, "amb el temps s'ha anat incrementant la presència de restaurants; a l'inici s'hi van sumar moltes botigues de roba, sabateria, llibreria, alimentació bàsica, etc. També cal destacar que la nostra manera de funcionar és conjuntament amb les tres associacions de comerciants –la Unió de Botiguers, l'Associació de Comerciants Vilacentre i la Xarxa del Port– per tal que informin i facin difusió entre els seus associats i per part del departament també ho fem entre els comerços que no estan associats a cap entitat per tal d'arribar al màxim d'establiments possibles".

D'altra banda, per part del Departament de Promoció Econòmica s'han realitzat dues sessions de formació per als establiments –per explicar el funcionament– i també s'obriran dos punts d'atenció físics –a la Torre del Llimó i al Patronat de Turisme– per ajudar els usuaris que ho necessitin a l'hora de descarregar-se els Bons.

Funcionament dels Bons Cambrils

Com en la primera edició, aquesta segona tongada compta amb una inversió de 100.000 euros en forma de bons de 5€ de descompte per bescanviar als establiments adherits. La campanya s'adreça tant a la ciutadania de Cambrils com als visitants majors de 18 anys. Les persones interessades es podran descarregar els Bons i començar a gaudir dels descomptes en les seves compres a partir de l'1 de setembre. La campanya comptarà amb un total de 20.000 Bons de 5 euros i cada persona es podrà descarregar 4 Bons des del web https://bons.cambrils.cat, on també es podrà consultar la llista d'establiments adherits. Els Bons tindran una caducitat de 15 dies des del moment que se sol·licitin i caldrà mostrar-los a l'establiment.   

Cada Bo de 5 euros es podrà bescanviar per una compra mínima de 15 euros. És a dir, un Bo es podrà gaudir per a una compra mínima de 15 euros, 2 Bons per a una compra mínima de 30 euros, 3 Bons per a una compra mínima de 45 euros i 4 Bons per a una compra mínima de 60 euros.  

Comenta aquest article