Informació general

Medi natural

Les restriccions al medi natural per l'alt risc d'incendi continuen vigents fins demà

Es manté la suspensió d'acampades, rutes de lleure juvenil i l'esport a la natura i la restricció de treballs agrícoles

Per ACN

Vista de la serralada del Montsant, un dels paratges d'accés restringit
Vista de la serralada del Montsant, un dels paratges d'accés restringit | Lluís Rovira i Barenys

El Comitè Tècnic del Pla INFOCAT de Protecció Civil ha proposat prorrogar les restriccions vigents al medi natural fins demà dimecres a les 00 hores i mantenir activada la fase d'Alerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals davant de l'elevat risc que hi ha encara. Així, es prorroga la suspensió de les acampades, rutes del lleure juvenil, les activitats esportives al medi natural i les que tinguin condicions equivalents i la restricció de les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives a l'entorn immediat de les cases on es dorm. Es mantenen restriccions d'accés als massissos de L'Albera, el Montgrí el Montsant i al Parc Natural del Cap de Creus.

També es prorroga la suspensió de l'activitat agrícola que comporti ús de maquinària entre les 10 h i les 20 h, la limitació de la circulació motoritzada pel medi natural exceptuant residents i activitats inajornables i la circulació dins del bosc del transport de productes forestals entre les 10 h i les 20 h, així com la suspensió de les obres i intervencions a les carreteres excepte les autoritzades pel Servei Català de Trànsit.

Tot i que les condicions meteorològiques han millorat respecte de dies anteriors, la vegetació està molt castigada per la calor i la sequera i l'entrada de vent als dos extrems de Catalunya aquest dilluns i dimarts agreujarà el risc d’incendi forestal. El que preocupa és que en cas d'originar-se un incendi, tindria una capacitat de propagació molt més ràpida i podria comprometre la capacitat per extingir-lo. Donada la situació d'alt risc d'incendi forestal, l'estratègia dels Bombers consisteix a evitar la simultaneïtat d'incendis.

Des de l'inici de l'onada de calor, dimecres passat, els Bombers han treballat en 112 incendis de vegetació; 41 de forestals, 39 d'agrícoles i 32 matoll i vegetació urbana.

Comenta aquest article