Informació general

Medi ambient

Diversos cambrilencs participen en una recollida de residus subaquàtica a la platja del Miracle de Tarragona

Els 50 voluntaris que van formar part de la iniciativa van retirar una gran quantitat de brossa fent snorkel i busseig

Per Redacció

Els bussejadors entrant al mar per recollir-ne residus, ahir a la platja del Miracle de Tarragona
Els bussejadors entrant al mar per recollir-ne residus, ahir a la platja del Miracle de Tarragona | Cedida

Una cinquantena de voluntaris van participar aquest diumenge al vespre a la recollida de residus subaquàtica organitzada per l'entitat Al Camp Residu Zero. En aquesta iniciativa hi van prendre part diversos cambrilencs que es van desplaçar fins a la platja del Miracle de Tarragona per formar part de l'activitat. Malgrat el temps amenaçant de pluja, els participants es van endinsar al mar a partir de les 18 h, dividits en diversos grups, uns en la modalitat de snorkel per retirar la brossa més superficial i propera a la zona de la platja i uns altres fent busseig, per agafar els residus més allunyats de la costa.

Tal com s'esperava, tots els voluntaris van trobar moltíssimes tovalloletes higièniques, compreses, bastonets de les orelles, plàstics, burilles, entre d'altres. Al Camp Residu Zero vol conscienciar sobre les conseqüències de llençar pel vàter productes higiènics com les tovalloletes i compreses o llençar qualsevol tipus de brossa la terra, ja que acaba arribant al mar.

L'octubre passat, es van instal·lar unes xarxes a les sortides de les canonades que arriben a diversos punts de la costa tarragonina, com a prova pilot, per evitar que els residus arribin a la platja. Tot i això, no es pot saber si la brossa recollida ahir és recent o d'abans de la seva instal·lació i si els resultats d'aquesta prova pilot han estat positius.

Aquesta activitat ha estat possible gràcies a la col·laboració del club de busseig Buceo Mar de Hielo i del Port de Tarragona. Al Camp Residu Zero és una entitat mediambiental que realitza recollides de residus mensualment al Camp de Tarragona i també realitza tallers per tal d'evitar generar tants residus i que aquests acabin al medi ambient.

Una part de la brossa trobada ahir amb la recollida subaquàtica / Foto: Cedida
Una part de la brossa trobada ahir amb la recollida subaquàtica / Foto: Cedida

 

Comenta aquest article