Cultura

FIMC

L'inigualable llegat d'ABBA reneix a Cambrils

L'espectacle d'ABBA The New Experience va regalar al públic del 46è Festival Internacional de Música de Cambrils un concert ple dels grans hits de la banda sueca (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Per Maria Vidal

El grup Abba The New Experience dalt de l'escenari del parc del Pinaret, ahir a la nit
El grup Abba The New Experience dalt de l'escenari del parc del Pinaret, ahir a la nit | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils es va convertir en una autèntica festa ahir a la nit. El Festival Internacional de Música va acollir l'actuació d'ABBA The New Experience, que van fer reviure al recinte del parc del Pinaret les conegudes cançons del quartet suec. El nombrós públic va transportar-se als anys 70 i 80 per rememorar un dels grups més exitosos de la història de la música recent, que ha superat barreres generacionals i ha aconseguit estar present a la banda sonora vital de molts. El concert d'aquest dijous va ser tot un cant a l'esperança, a la nostàlgia i un recordatori que, per molts anys que passin, els temes d'ABBA mai moriran.

Des del primer moment, quan la banda tribut d'ABBA va trepitjar l'escenari passades les 22 h tot cantant Waterloo, va ser inevitable fer un viatge al passat i que els assistents se sumessin a moltes de les cançons que es van interpretar al FIMC. Amb la platea i les graderies gairebé plenes, i al llarg de quasi dues hores de concert, els membres d'ABBA The New Experience van repassar el repertori més conegut de la banda que va inspirar les pel·lícules de Mamma Mia. Els quatre cantants -dues noies i dos nois que intentaven imitar en detall els suecs- i els quatre músics, van fer el possible perquè l'espectacle d'ahir es convertís en una experiència inoblidable.

Temes exitosos com Waterloo, Super Trouper o Dancing Queen van sonar al parc del Pinaret

D'aquesta manera, corejant un hit rere un altre, es va constatar per enèsima vegada que el llegat del quartet original, així com les seves lletres, melodies i fins i tot coreografies, és etern. En una nit molt calorosa d'agost, no hi van faltar Lay all your love on me, SOS o I have a dream. Després de The winner takes it all, Fernando, i quan ja estava més que demostrat que el grup de tribut havia connectat perfectament amb el públic, va venir Money, Money, Money.

A la tornada de la mitja part, amb un canvi de vestuari ple de lluentons, van cantar temes com Super Trouper o Chiquitita -en una versió en castellà amb la participació del públic-, per passar a les potser no tant conegudes però igual d'emocionants Thank you for the music i Summer night city. Era previsible que ABBA The New Experience deixaria el millor pel final. Així, els assistents van embogir i les càmeres dels mòbils es van disparar de cop quan, tot seguit, van entonar Dancing Queen, Voulez-vous i Gimme, gimme, gimme. Després d'acomiadar-se i amb un públic que clarament en demanava més, la banda va tornar a l'escenari fent un petit repàs d'alguns temes a capella, per tancar el festival de llums, so, vitalitat i color amb Mamma Mia.

En temps de pandèmia, escoltar cançons que et facin oblidar, per un moment, que la mascareta és gairebé part de nosaltres, que puguis cantar de memòria i ballar sense remordiments (també sense aixecar-te de la cadira) i que et recordin temps possiblement millors és un regal. I el concert d'ahir, sumant-hi a més el factor de la música en directe i que va ser un tribut a l'alçada del que mereixen els ABBA, complia tots aquests requisits.