Informació general

Treball

L'Ajuntament i la Fundació Gentis signen un conveni per impulsar mesures d'inserció laboral

El programa es dirigeix a persones destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania i compta amb un punt d'atenció a l'Ateneu Juvenil

Per Redacció

Imatge de l'edifici de l'Ateneu Juvenil
Imatge de l'edifici de l'Ateneu Juvenil | Cedida

L’Ajuntament de Cambrils i l’entitat privada sense ànim de lucre Fundació Gentis han signat un conveni de col·laboració per desenvolupar el Programa de Mesures Actives d’Inserció laboral per a persones destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania (MAIS).

L’Ajuntament ha cedit gratuïtament un espai a l’Ateneu Juvenil i Centre de Formació l’Estudi per tal que la Fundació Gentis pugui disposar d’un punt d’atenció del programa MAIS per atendre a persones participants de Cambrils i rodalies, que vindran derivades del Servei d’Ocupació de Catalunya, a través de l’Oficina de Treball de Cambrils.

Aquest punt d’atenció, ubicat a la 3a planta de l’edifici Ateneu, va començar a realitzar atencions individualitzades el passat 12 de juliol. L’horari d’atenció és els dilluns i dimecres de 8 a 15 hores. També es preveu la realització de sessions grupals d’orientació.  

El conveni té una vigència coincident amb el període d’execució de les funcions subvencionades, que finalitzen el 30 d’abril del 2022, i serà prorrogable fins a un màxim de 4 anualitats en el cas de noves convocatòries del Programa per part del Servei d’Ocupació de Catalunya de les que resulti beneficiària la Fundació i sempre que siguin destinataris finals de les accions els ciutadans de Cambrils.  

El regidor de Polítiques Actives d’Ocupació, Alejandro Garcia, ha explicat que el conveni s’emmarca en l’objectiu de l’Ajuntament de proporcionar a la ciutadania polítiques socials adreçades a l’atenció de persones en situació de necessitat que contribueixin a aconseguir la seva inserció social i laboral.  

El projecte MAIS consisteix en l’acompanyament en els processos d’orientació i inserció laboral de les persones perceptores de la Renda Mínima de Ciutadania de Cambrils. La Renda garantida de ciutadania (RGC) és la prestació social a través de la qual s’asseguren els mínims d'una vida digna a les persones i unitats familiars que es troben en situació de pobresa, per tal de promoure la seva autonomia i participació activa en la societat.

Les entitats locals no poden presentar-se a la convocatòria de subvencions destinades a les entitats sense ànim de lucre per a la realització del Programa de mesures actives d'inserció per a persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania, ja que les entitats beneficiàries d’aquest programa son únicament entitats sense ànim de lucre.

Comenta aquest article