Cultura

Música

L'artista cambrilenc Mario Olivo, d'interpretar cançons de 'crooner' a tenir un projecte musical intimista

L'intèrpret té una àmplia i polifacètica carrera que inclou actuacions gairebé diàries, però properament també vol explotar la seva pròpia música i composicions

Per Maria Vidal

Mario Olivo, en un concert a la Cripta de l'Ermita, ara fa quatre anys
Mario Olivo, en un concert a la Cripta de l'Ermita, ara fa quatre anys | Josep M. Ferrando

La carrera musical del cambrilenc Mario Olivo va des de convertir-se en un autèntic crooner a les actuacions que ofereix per un públic ampli fins a publicar discs propis plens d'autenticitat i eclecticisme. Així, el cantant ha aconseguit conrear una trajectòria professional extensa separant l'àmbit laboral d'aquell més artístic i personal, però amb la música sempre com a denominador comú.

L'intèrpret explica que va iniciar-se al món del cant des de ben petit, quan va formar part d'algunes bandes de rock que cantaven versions. Tot i això, reconeix que no va ser fins anys més tard que va començar a "cantar per primera vegada", quan ja havia deixat tots els grups de música de l'adolescència i va tornar a rebre classes de l'Olga Pés, una persona que sempre l'ha acompanyat musicalment. A partir de llavors, i ja fa 10 anys, la música és la seva dedicació principal. En el vessant més laboral, a l'estiu actua quasi diàriament en càmpings i hotels del Camp de Tarragona, formant part dels espectacles habituals que s'ofereixen als hostes, encara que al llarg de l'any ofereix molts altres concerts. En aquest cas, el seu repertori es basa en l'estil dels crooners, els solistes barítons dels anys 50 amb una tonalitat molt característica, com Elvis Presley o Frank Sinatra. Per això, Olivo interpreta principalment cançons nord-americanes molt conegudes per tothom.

El sector de la música en directe, molt afectat per la pandèmia

Després de passar una temporada complicada per la Covid-19, amb poca feina i una reducció notable de les contractacions, l'artista comenta que "aquest any estic treballant molt bé" i realitza actuacions pràcticament cada dia de la setmana a la zona del Camp de Tarragona, tot i que també s'ha mogut molt per la Costa Brava. I, clarament, el que Mario Olivo busca amb els seus espectacles és que els assistents, a l'estiu i gaudint d'unes vacances, pugui desconnectar dels problemes de la vida quotidiana. A canvi, l'intèrpret rep la sorpresa que pot tenir l'espectador quan el veu actuar. A més, apunta que, "encara que a vegades pugui costar connectar amb el meu espectacle, sempre hi ha una o dues taules que estan vivint aquell moment, i ja val la pena per a ells", en referència a com d'agraïts són els clients dels càmpings i hotels.

Olivo, de descendència italiana, ha publicat un disc en llengua friülana

En un altre costat totalment oposat, se situa la part més artística i creativa del cambrilenc, on experimenta amb altres instruments, altres estils musicals i també ha publicat més d'un disc. El primer va ser l'any 2014, quan va treure un petit EP de 6 cançons anomenat 1955, amb versions de cançons publicades originàriament aquell any. Fa dos anys, però, va treure un disc complet i molt més íntim, que va ser produït, arranjat i elaborat per Olga Pés. L'Emigrant està compost per cançons italianes i suposa una forta connexió amb les arrels d'Olivo, ja que el seu pare era italià. Les cançons estan cantades en friülà, la seva llengua paterna, procedent del nord d'Itàlia.

Tot i això, el cantant pensa que explotar aquest vessant artístic és més complex perquè "té poca cabuda, el públic vol escoltar cançons que coneixen i entretenir-se", de manera que no la pot traslladar als grans escenaris habituals. Per això, creu que ha arribat el moment, en un futur no gaire llunyà, de potenciar la seva part més artística, ja que sempre l'ha deixat molt abandonada. "Sempre he cantat per guanyar diners o per passar-m'ho bé, mai he pensat a fer un projecte artístic propi", assenyala. 

A banda, Mario Olivo ha participat recentment en la banda sonora de la pel·lícula de terror A night of horror: Nightmare Radio, cantant una cançó composta per Olga Pés. Tanmateix, tot i que afirma que és molt cinèfil i que al seu repertori hi ha cançons molt significatives dins del món del cinema, l'intèrpret cambrilenc vol encarar el seu futur especialment a fer música pròpia i a dedicar-se a la composició.

Comenta aquest article