Informació general

Vacunació

Salut impulsa la vacunació sense cita aquest mes d'agost per augmentar la cobertura poblacional i començar el curs amb la màxima protecció

Les persones que vulguin vacunar-se podran anar als centres indicats d'arreu de Catalunya de 16 h a 20 h, però segueix sent recomanable demanar cita prèvia online

Per Redacció

Avui s'inicia la vacunació sense cita prèvia
Avui s'inicia la vacunació sense cita prèvia | Cedida

El Departament de Salut continua impulsant estratègies de vacunació per augmentar la cobertura poblacional també en el mes d’agost. A partir d’avui s’ha obert la possibilitat de vacunar-se sense cita prèvia, i en horari de 16 a 20 h, en punts de vacunació distribuïts arreu del país. A més, en el cas que sigui necessari, serà possible rebre la segona dosi en punts de vacunació específics establerts arreu del territori. De totes maneres, per contribuir al bon funcionament i organització d’aquests punts, ja que és una tasca molt complexa, es recomana demanar la cita prèvia per internet a través de la següent adreça: https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/. A la regió sanitària del Camp de Tarragona, l'únic centre de vacunació disponible sense cita és el Palau d'Esports Catalunya. L'altre punt de vacunació de la província és el Pavelló Firal de Remolins de Tortosa.

D’aquesta manera, es vol facilitar que la tornada a l’entorn eductiu, escoles, centres de formació i universitats, i els llocs de treball el mes de setembre sigui més segura, augmentant la cobertura de la vacunació, especialment amb la variant Delta que és molt més transmissible. Si es comença el curs amb altes cobertures vacunals, s’espera poder evitar quarantenes i aïllaments que trenquen la presencialitat de les escoles, universitats i centres de treball.

Pel que fa a les dosis de vacunes disponibles, Catalunya ja ha rebut aquesta setmana un total de 496.000 dosis de la vacuna Pfizer i en els propers dies arribaran 142.500 dosis de Moderna. Les darreres dues setmanes s’ha detectat una disminució en el nombre de cites prèvies, i han augmentat les persones que, tot i tenir cita, no es presenten al punt de vacunació.

Actualment a Catalunya hi ha 3.000 nous casos diaris de persones que contrauen la Covid-19, al voltant de 2000 persones ingressades i 600 pacients a l'UCI, especialment entre els grups d’edat de 30 a 50 anys que encara no han estat vacunats amb la pauta completa, “són els grups d’edat que majoritàriament estan sent ingressats ara a les UCI, i que no tenen la pauta completa de vacunació. Fem una crida a la vacunació de totes les persones d'aquestes edats encara no vacunades. La vacuna és la millor protecció”, ha explicat Carmen Cabezas, la secretària de Salut Pública. Cal continuar complint totes les mesures de protecció recomanades: distància, rentat de mans, mascareta, ventilació d’espais i fer l’aïllament correctament.

Per franges d’edat, el percentatge més baix d’immunitzats amb pauta completa correspon a les persones de 16 a 19 anys amb un 20,6%, en els de 20 a 29 anys el percentatge d’immunitzats és de 23,1%, entre 30 i 34 anys aquesta xifra puja fins a arribar al 33,8% i en el grup d’edat de 35 a 39 anys se situa en el 53,5% les persones que han rebut ja la pauta completa de vacunació.

La resta de centres de vacunació sense cita prèvia es poden consultar a: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/v/vacuna-covid-19/convocatoria/ciutadania/vacuna-sense-cita/

Comenta aquest article