Esports

Marxa aquàtica

La platja del Regueral acollirà, el 29 d'agost, la II Marxa Aquàtica «Ciutat de Cambrils»

Per Redacció

Imatge de la Marxa Aquàtica en la seva primera edició a Cambrils, que es va celebrar l'octubre de l'any passat
Imatge de la Marxa Aquàtica en la seva primera edició a Cambrils, que es va celebrar l'octubre de l'any passat | Lluís Rovira i Barenys

El proper dia 29 d’agost arrenca el II Circuit Català de Marxa Aquàtica, un esdeveniment organitzat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que té per objectiu la promoció i la pràctica d’aquesta nova disciplina esportiva. Durant els mesos de agost, setembre i octubre, diverses platges catalanes –des de la Costa Daurada a la Costa Brava–, aplegaran un seguit de proves no competitives. Una d'aquestes serà la II Marxa Aquàtica "Ciutat de Cambrils", primera prova del circuit al territori, que tindrà lloc a la platja del Regueral el proper 29 d’agost.

Per participar no cal tenir nivell previ, sinó moltes ganes de fer un esport divertit que aplega practicants de tot arreu i de totes les edats, a partir de 14 anys i sense límit. Trobareu tota la informació i l'enllaç a les inscripcions accedint a la pàgina web.

Senderisme que consisteix a caminar dins de l'aigua

La marxa aquàtica és una disciplina esportiva que va sorgir al nord de França el 2005 i que es practica principalment a la platja. Es tracta d’una modalitat del senderisme que consisteix a caminar dins de l’aigua a un nivell entre el melic i les aixelles, tot impulsant-se amb les cames i ajudant-se amb les mans nues o bé amb altres estris, com ara un rem.

Donats els seus beneficis per a la salut, la possibilitat de practicar-la tot l’any i el seu baix impacte articular, la marxa aquàtica ja aplega molts adeptes. A més a més, és una activitat divertida, que es pot practicar de forma individual, en grup reduït o gran grup, i que pot millorar la condició física de qualsevol persona, o bé complementar l’entrenament d’esportistes d’altres disciplines.

Aposta per introduir aquest esport

Per tot això, la FEEC, i les entitats excursionistes del litoral estan apostant per introduir aquest esport, apadrinat per la mateixa Federació francesa de senderisme, i donar-lo a conèixer entre els seus socis i simpatitzants. El Centre Excursionista Cambrils és un dels centres pioners en la matèria, ja que dues de les seves sòcies, la Janina Castellnou i l’Alexia Pedrerol, van participar en el primer curset de monitors de marxa aquàtica organitzat per la FEEC amb formadors de la Federació francesa de senderisme, l’estiu de 2019.

Des de llavors, la marxa aquàtica forma part de la programació regular d’activitats del C.E.Cambrils, ja siguin orientades a la iniciació, com a la preparació intensiva del proper circuit. Ara per ara, l'equip s'aplega tots els dissabtes a les 8h, entrenaments on us convidem a participar per millorar la vostra pràctica o introduir-vos en la disciplina.

En aquesta edició, el C.E. Cambrils ha reunit un equip mixt de competició format per 9 marxadors que encaren amb entusiasme el repte de continuar fent història en el món de la marxa aquàtica a casa nostra.

Comenta aquest article