Informació general

Instal·lacions

L'actual edifici del Jutjat de Pau compleix 20 anys

El cost total de la remodelació de l'antic ajuntament per acollir el nou Jutjat va ser de 45 milions de pessetes, uns 270.500 euros, tenint en compte les obres, les instal·lacions i el mobiliari

Per Redacció

L'edifici del jutjat de pau, al centre de la imatge, en una imatge d'aquest mes d'agost
L'edifici del jutjat de pau, al centre de la imatge, en una imatge d'aquest mes d'agost | Lluís Rovira i Barenys

Les actuals dependències del Jutjat de Pau de Cambrils, a l'antic edifici de l'Ajuntament, fa 20 anys que van obrir portes. Les noves oficines es van posar en funcionament el 13 de juliol de l'any 2001, però no va ser fins al 7 de setembre que va tenir lloc la inauguració oficial. D'aquesta manera, es compleixen 20 anys des que van finalitzar les obres de remodelació de l'edifici de l'antic ajuntament per convertir-les en el que avui en dia és el Jutjat de Pau.

A l'acte oficial d'inauguració hi van assistir l'aleshores president de l'Audiència Provincial de Tarragona -Antonio Carril-, l'aleshores delegat del Col·legi d'Advocats de Reus -Ricard Foraster-, juntament amb l'alcalde de Cambrils l'any 2001 -Joan Serra- i diferents regidors, entre els quals el regidor d'Obres Públiques i Promoció de la Ciutat -Francesc Garriga-. També Francesc Masdeu, qui aleshores exercia com a jutge de pau cambrilenc. La inauguració va consistir en diversos parlaments a càrrec de les diverses autoritats i unes portes obertes de les noves instal·lacions per tot el públic assistent. 

45 milions de pessetes, el cost de la remodelació de l'antic Ajuntament

El cost total de la remodelació de l'antic ajuntament per acollir el nou Jutjat va ser de 45 milions de pessetes, uns 270.500 euros, tenint en compte les obres, les instal·lacions i el mobiliari. Aquesta inversió va anar íntegrament a càrrec de l'Ajuntament, ja que es va demanar la col·laboració del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya però va ser denegada.

Abans, les dependències del Jutjat de Pau de Cambrils ja s'havien ubicat al segon pis de l'antic ajuntament, i posteriorment es van establir a altres espais de la mateixa la plaça d'Espanya, que no va passar a anomenar-se plaça de la Vila fins a l'any 2014.

Pel que fa a les instal·lacions, l'edifici es va reconstruir pràcticament de manera total, però es va conservar l'antiga sala de plens, situada a la primera planta, que va ser transformada en la nova sala de vistes del Jutjat de Pau i és on s'hi segueixen celebrant els actes matrimonials. Al primer pis també hi ha el despatx del jutge de pau, mentre que al segon hi ha els despatxos per atendre al públic. Segons es va informar en el moment de la inauguració, estava previst que a la primera planta s'hi ubiqués una dotació de la Policia Local.

Comenta aquest article