Informació general

Infraestructures

El PP portarà al Congrés dels Diputats el desmantellament de l'antiga via i l'enderrocament de l'edifici de l'estació

Per Redacció

Imatge de l'edifici de l'antiga estació de tren
Imatge de l'edifici de l'antiga estació de tren | Berta Ruiz

El Secretari nacional de formació del PP –Jordi Roca– va visitar Cambrils, el passat divendres 30 de juliol, per tal de veure de primera mà l'estat de l'antiga estació i el seu entorn. Segons ha expressat en un comunicat de premsa el PP, "la ràpida degradació de l’edifici ja comença a representar un risc per als vianants, ja que es poden trobar cablejat elèctric exposat, ferros, vidres trencats, i fins i tot una antena de televisió descansant sobre el sostre, en risc de caiguda".

"No es pot entendre com el consistori no pressiona ADIF per tal d’obligar a l’empresa a executar les tasques de desmantellament previstes, A més, l’antiga via va deixar de donar servei ja fa molt de temps, i només ara es comencen a obrir els primers passos, quan a Salou ja estan operatius des de fa mesos", explica Roca, que va poder veure com s’iniciaven les primeres feines. "Ens trobem en un cas on el govern municipal actua de forma reactiva i no proactiva, en tant espera la resolució sobre el tren-tram, deixant passar el temps i sense molestar massa ni a ADIF ni a la Generalitat, que pretén mantenir part de les vies, tal i com consta a l’estudi informatiu que ha presentat".

Una imatge "lamentable"

Per als populars, la imatge que dóna l’espai de la ciutat de Cambrils és "lamentable, no compatible amb una ciutat turística de nivell, i suposa cada dia que passa un risc més elevat per a la gent que hi travessa o els nens que hi van a jugar. Els veïns de la zona ja han denunciat actes vandàlics, manca d’il·luminació i la proliferació de plagues, com rates".

El portaveu del PP a Cambrils, David Chatelain explica que "l’Ajuntament no pot permetre que el problema es vagi agreujant. L’antiga via continua dividint el poble i dificultant la mobilitat, i ara comencem amb problemes d’insalubritat, brutícia i degradació, agreujats en ple estiu. I si parlem de la estació vella, cada dia és més evident que s’ha de enderrocar, ja que malmet la imatge del barri i de Cambrils: recordem que a pocs metres també tenim una obra inacabada i sense un horitzó previsible de finalització, com és el teatre auditori, convertint el barri en la zona 0 de l’abandonament".

Roca portarà el desmantellament de la via i l’enderroc de la estació vella al Congrés dels Diputats, registrant un escrit a la Mesa per presentar una proposició no de llei, que haurà de ser acceptada per a entrar en fase de tramitació al davant del Ple o Comissió permanent corresponent. També farà les gestions per saber en quin estat es troba la denúncia que van presentar algunes associacions que defensen el manteniment de les vies a Fiscalia, tot i que considera que no tenien massa possibilitats de prosperar.

El PP demanarà mesures de neteja i de seguretat

Tanmateix, en el proper plenari municipal Chatelain demanarà informació sobre quines gestions s’estan duent a terme, amb data, i tornarà a demanar que es prenguin mesures de neteja i de seguretat, sobretot ara que s’obrirà un pas a la zona i previsiblement augmentarà el trànsit de persones. Els populars coincideixen en que "Cambrils no es mereix donar aquesta imatge, i més quan sabem que en el cas de que s’acabés fent el tren-tram, el carril que va de l’avinguda de La Salle cap a ponent no es contempla ni en la primera ni en la segona fase: deixarem aquell espai així durant els propers vint o trenta anys?", es pregunta el regidor.

Comenta aquest article