Societat

Activitats

Les famílies posen a prova les seves habilitats i creativitat en un nou taller d'escultures de sorra

L'activitat, que inclou una demostració amb una gran escultura i un espai perquè infants i pares hi treballin, es repetirà dos divendres més al llarg de l'agost

Per Maria Vidal

Diverses famílies fent les seves creacions al taller d'escultures de sorra d'ahir a la tarda
Diverses famílies fent les seves creacions al taller d'escultures de sorra d'ahir a la tarda | Maria Vidal

Els tallers d'escultures de sorra són una de les novetats que el Patronat de Turisme proposa per aquest estiu. Fins a 30 famílies, tant turistes com locals, van poder practicar la seva destresa modelant sorra ahir a la tarda a la platja d'Horta de Santa Maria. Els participants a l'activitat disposaven d'una hora, de 17 a 18 h o de 18 a 19 h, per fer la seva creació seguint una plantilla. A més, comptaven amb l'ajuda de diversos monitors i eines específiques per treballar aquest material, proporcionades per l'empresa dinamitzadora del taller, Arenas Posibles. 

I és que la típica activitat estiuenca de fer castells de sorra vora del mar es pot convertir en tot un art, com bé va demostrar l'escultura en forma de pop gegant que durant la tarda va presidir el taller mentre els infants i pares es trobaven dins del recinte de la platja intentant imitar una construcció semblant. Sergi Ramírez, responsable d'Arenas Posibles i un dels monitors del taller, reivindica que existeix molt poca oferta d'animació de platja. "A la muntanya hi ha moltes activitats per fer, però a la platja tot són activitats esportives que es fan dins del mar", apunta. És per això que creu que tallers com el d'ahir són "activitats creatives, per fer en grup i en família, perquè moltes vegades els pares i mares volen ajudar els fills i fins i tot s'ho passen millor". Des d'Arenas Posibles van preparar prèviament munts de sorra tova específica per les escultures i van ensenyar els processos escultòrics bàsics als participants. "Així se senten orgullosos del resultat que obtenen", comenta Ramírez. 

L'activitat clourà amb el concurs de castells de sorra, el 4 de setembre

Aquest taller estava restringit a 15 unitats familiars per torn, d'una hora de durada, i requeria una inscripció prèvia gratuïta que es feia al mateix moment a la platja d'Horta de Santa Maria. Quant a la gran escultura que hi havia a l'entrada de l'espai habilitat per l'activitat, es tractava d'una manera de "captar l'atenció" a qui caminava pel passeig marítim i d'una mostra del que es pot fer amb la sorra, encara que aquesta estigués feta amb tan sols un matí, com va explicar Sergi Ramírez a revistacambrils.cat. 

L'activitat d'ahir era la tercera vegada que s'organitza aquest estiu a Cambrils, i hi ha programades dues sessions més, els divendres 13 i el 27 d'agost, amb el mateix horari, localització i funcionament. Aquests tallers formen part del bloc lúdic "Cambrils et diverteix" agrupat, juntament amb altres quatre blocs, dins de la programació "Cambrils, que bé que et prova!", que té l'objectiu de dinamitzar el municipi com a destinació turística familiar i adreçar-se a tots els públics. En aquest cas, l'oferta d'animació de platja es completa amb el concurs de castells de sorra, que s'organitzarà el dissabte 4 de setembre a la platja del Regueral. 

Escultura de sorra de mostra feta pels organitzadors de l'activitat a la platja d'Horta de Santa Maria / Foto: Maria Vidal

 

Comenta aquest article