Camp

Festes

Les Nits Daurades tornen aquest estiu a Salou

Al programa, destaquen concerts com: Café Quijano, La La Love You, RVFV, Mikel Herzog i Serafín Zubiri; MICHAEL’S LEGACY, tribut al Rei del Pop, Michael Jackson; i flamenc en viu, a càrrec de la companyia Mónica Novillo, entre altres

Per Redacció

Presentació de la programació de les Nits Daurades a càrrec de l'alcalde de Salou, Pere Granados i el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà
Presentació de la programació de les Nits Daurades a càrrec de l'alcalde de Salou, Pere Granados i el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà | Cedida

Les Nits Daurades tornen a Salou, amb un programa, elaborat per l’àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament, ple d’actuacions i espectacles, del 6 al 15 d’agost. En aquest sentit, l’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, i el coordinador de Joventut, Infància, Cultura i Festes, Salvador Mimbrera, van donar a conèixer la programació de les Nits Daurades, ahir en roda de premsa, als jardins del Patronat Municipal de Turisme.

Pregó festiu, el 6 d'agost

El tret de sortida de les festes el donarà el pregoner d’enguany, Francisco Javier García Cuenca, president de l’Instituto Tecnológico Hotelero (ITH). Tot seguit, es durà a terme una traca d’inici de festes. L’acte institucional tindrà lloc el proper divendres, 6 d’agost, als jardins del Patronat Municipal de Turisme, al Xalet Torremar, davant del Passeig Jaume I, a les 20.30 hores.

Concert de Café Quijano, l'11 d'agost

Entre els plats forts de les actuacions d’aquesta nova edició de les Nits Daurades, cal destacar el concert de Café Quijano, el dimecres, 11 d’agost, a les 22 h, a la plaça de les Comunitats Autònomes, en el marc de la seva nova gira, amb una recopilació de dues dècades d’èxits i amb la presentació dels seus nous treballs, intensos i sensitius boleros que els van fer mereixedors de cinc nominacions als Grammy Llatins.

Dijous, dia 12, a les 22 h, la banda madrilenya La La Love You també actuarà a la plaça de les Comunitats Autònomes. Cal dir que es tracta d’un grup a mig camí entre el punk i el pop, que és un dels grans fenòmens musicals de l’últim any.

I, el divendres, 13 d’agost, a partir de les 21.30 h, l’artista RVFV oferirà un concert, en una nit de música urbana, a la plaça de les Comunitats Autònomes de Salou. Recordar que és un dels artistes més escoltats del país, i acumula milions de visualitzacions a YouTube, amb la seva fusió entre reggaetondancehall i afrotrap, amb un rerefons flamenc. També hi participaran en aquesta nit el Dj Frank Invernon i l’R&B, i l’artista May. 

Nit d'humor

La programació també compta amb una nit d’humor, el proper dissabte, 7 d’agost, amb Miguel Ángel Marín, monologuista des de l’any 2004, que ha actuat a les sales i teatres del circuït nacional d’humor professional. Actualment, és component de “Las Noches del Club de la Comedia”. L’acte tindrà lloc a les 22 h, a la plaça de les Comunitats Autònomes.

Actuacions dels grups festius

D’altra banda, pel que fa a activitats de caire cultural, el proper diumenge, 8 d’agost, actuaran els grups festius del municipi, a partir de les 20 h, a la plaça de les Comunitats Autònomes. Tot seguit, a les 21 h, en el mateix indret, es podrà gaudir de la Nit del Foc, amb els Diables Maleïts i les Bruixes Latemó, el Xaloc i la Morena de Salou. I, per últim, a les 22 h, el Grup Atabaladors de Salou oferiran una Batucada.

Durant la setmana, també es realitzaran diversos espectacles i actuacions per a la ciutadania. Així, el dilluns, dia 9, la companyia Mónica Novillo durà a terme la seva actuació ‘Flamenc en viu’, a les 22 h, a la plaça de les Comunitats Autònomes. Dimarts, dia 10, en el mateix recinte, a les 22 h, s’oferirà l’espectacle ‘El baúl de los 70’, interpretat per Mikel Herzog i el cantant Serafín Zubiri, per reviure les cançons més representatives d’aquesta dècada.

Espectacle infantil

També, dimecres, 11 d’agost, a les 20 h, a l’Espigó del Moll, els més petits de la casa podran gaudir de l’espectacle infantil amb La Glups Band, una acció organitzada per la regidoria d’Infància, a través del Club Xic’S.

Així mateix, el dissabte, 14 d’agost, a les 22 h, arribarà a la plaça de les Comunitats Autònomes l’Espectacle de Michael’s Legacy, apte per a totes les edats, amb molta cura de les cançons originals de Michael Jackson i amb una escenografia a l’alçada d’aquesta llegenda del pop internacional.

Dia Gran de la festa, el 15 d'agost

Finalment, les Nits Daurades finalitzaran el Dia Gran, el diumenge, 15 d’agost, amb la tradicional Missa de Festa Major, a les 20 h, a l’Església de Santa Maria del Mar; seguida de la processó de la Mare de Déu, a les 21 h; la qual culminarà amb el gran castell de focs, a les 23 h, al Passeig Jaume I.

Cal recordar que és imprescindible disposar d’una invitació per poder accedir a totes les actuacions i espectacles. Es poden adquirir al web www.salou.cat, en aquest enllaç (FES CLIC AQUÍ).

Aforaments limitats i mesures de seguretat

Totes les activitats seran amb aforament limitat i seguint les normatives de seguretat i accés per prevenir la COVID-19. Caldrà obeir les indicacions per accedir als recintes. Les persones menors de 16 anys hauran d'accedir amb el pare, la mare o un tutor legal. Serà obligatori l'ús correcte de la mascareta en totes les activitats; i s’hauran d’utilitzar els dispensadors de gel hidroalcohòlic que hi haurà a l'entrada del recinte. Un cop ocupada la localitat, serà necessari no moure’s fins que acabi l'acte, per evitar encreuaments. No es podrà entrar als recintes amb beguda ni menjar.

Cal recordar que les activitats incloses en aquest programa es podran veure alterades per l'aplicació de noves restriccions. Els canals de comunicació municipal informaran dels canvis i incidències que puguin produir-se.

Comenta aquest article