Informació general

Salut

Un equip d'informadors «anti-Covid» fa tasques de sensibilització a peu de carrer per prevenir contagis

Per Redacció

Equip d'informadors que van informar el públic assistent al concert de El Pot Petit, aquest passat dijous
Equip d'informadors que van informar el públic assistent al concert de El Pot Petit, aquest passat dijous | Cedida

L’Ajuntament de Cambrils, en col·laboració amb la cooperativa Icaria socio-educativa, ha desplegat un equip d’informadors que fan sensibilització al carrer sobre la correcta aplicació de les mesures de prevenció de contagis de la covid-19. L’objectiu és contribuir al compliment d’un marc normatiu que ha anat canviant en paral·lel a l’evolució de la pandèmia i que no sempre és fàcil d’entendre o assimilar per part de moltes persones.  

En el context de la cinquena onada de contagis i en unes setmanes en què Cambrils rep una gran afluència de visitants, l’Ajuntament veu necessari sensibilitzar i informar sobre les mesures de prevenció apel·lant a la responsabilitat individual. L’objectiu és frenar la transmissió del virus i garantir la seguretat a l’espai públic.  

Els equips informen dels hàbits preventius per evitar contagis

La campanya, que es va iniciar el cap de setmana passat, ha tingut presència durant el primer concert del Festival Internacional de Música de Cambrils i es mantindrà fins a final d’estiu, es duu a terme a través de diferents equips especialitzats de la cooperativa Icaria socio-educativa, que es despleguen en diferents zones de la ciutat, principalment els punts amb una concentració més alta de persones. Els equips informen, fan enquestes d’hàbits preventius i altres qüestions relacionades amb la Covid-19 i responen a dubtes de persones ateses.  

La regidora de Salut Pública, Hélène Arcelin, ha destacat que "aquesta campanya de sensibilització està plantejada des de la proximitat als veïns i veïnes de la ciutat així com de les persones visitants. Es tracta d’apropar l’Ajuntament a la ciutadania a través d’informadors a peu de carrer".  

Informació recollida en enquestes

Les enquestes recolliran informació d’aspectes psico-socials d’interès a l’hora de dissenyar properes iniciatives en l’àmbit de la salut pública. En el primer dia d’intervenció, dissabte 24 de juliol, un 80% de les persones entrevistades eren menors de 30 anys, dels quals gairebé un 60% portaven la mascareta tot i ser a l’aire lliure però afirmaven que es relaxaven a l’hora de seure a un bar o un restaurant. Així mateix, el 46% d’aquesta mostra tenia un gran interès a vacunar-se i un 38% ja ho havia fet en aquell moment, però el 68% va declarar que no podien mantenir ni recuperar la vida social.  

 

Comenta aquest article