Informació general

Queixes

Baralles, brutícia i tràfic d'estupefaents: els veïns del carrer de Gràcia denuncien una «situació insostenible»

Aquesta mateixa matinada s'ha produït una baralla que ha acabat amb rastres de sang a la vorera, la intervenció policial i la detenció de diverses persones

Per Berta Ruiz

La casa ocupada es troba al carrer de Gràcia, darrera de l'antic Ajuntament
La casa ocupada es troba al carrer de Gràcia, darrera de l'antic Ajuntament | Lluís Rovira i Barenys

Baralles, cops, crits, brutícia, tràfic d'estupefaents... Això és el estan patint, dia rere dia, els veïns del carrer de Gràcia del Barri Antic –situat darrere de l'edifici de l'antic Ajuntament– d'ençà que un dels edificis del carrer va ser ocupat fa un parell de mesos. La situació s'ha tornat del tot insostenible segons han explicat alguns veïns a revistacambrils.cat. Aquesta matinada mateix s'ha produït el darrer conflicte amb una baralla que ha acabat amb rastres de sang a la vorera, la intervenció policial i la detenció de diverses persones. La conflictivitat i les baralles són habituals, però també ho són el tràfic de substàncies; la brutícia –amb vòmits al carrer– o els sorolls.

Fa un parell de mesos, l'immoble va ser ocupat per un grup en el què hi havia menors. Aquest fet va propiciar que, malgrat les nombroses queixes dels veïns, la policia tingués molt limitada la seva actuació i tot plegat entrés en un procés judicial que limita molt qualsevol intervenció amb caràcter ràpid. Segons els veïns, desconeixen la quantitat de gent que entra i surt de l'edifici, però la situació s'ha tornat del tot preocupant per les contínues baralles i conflictes que s'hi produeixen i per la progressiva degradació que tot plegat genera al Barri Antic. 

 

Comenta aquest article