Esports

Ciclisme

Club Esquirols Cambrils de Trial, una nova entitat esportiva ciclista per practicar bike trial i mountain bike

El club s'entrena al bikepark de Cambrils que es troba a la zona esportiva municipal i va ser construït el passat mes de juny

Per Maria Vidal

Imatge d'alguns dels integrants del Club Esquirols Cambrils de Trial en una competició
Imatge d'alguns dels integrants del Club Esquirols Cambrils de Trial en una competició | Cedida

Cambrils té una nova entitat esportiva des de fa pocs mesos. Es tracta del Club Esquirols Cambrils de Trial, una escola de bike trial i mountain bike tant per infants com per adults. El club està dirigit per Àngel Batlle, ex-campió del món de bike trial i president del Club Ciclista Bike Trial Costa Daurada.

La idea de fundar una escola a Cambrils d'aquesta modalitat esportiva, que fins ara no tenia representació al municipi, va sorgir perquè Cambrils ha sigut seu, en diverses ocasions, de la Copa Tarragona de Trial, un esdeveniment també organitzat pel Club Bike Trial Costa Daurada. En la darrera edició, la competició es va disputar al nou bikepark instal·lat a la zona esportiva i estrenat a finals de juny. En aquesta localització també és on entrenen els membres de la nova entitat Club Esquirols Cambrils de Trial. Segons comenta Àngel Batlle, "és un terreny de la zona esportiva que estava inutilitzat i que hem aprofitat". 

De fet, la creació de la nova escola esportiva a Cambrils estava prevista per finals del 2019, però, posteriorment, els seus membres es van trobar amb l'inconvenient de la pandèmia i no ha sigut fins a aquesta primavera que s'ha fet realitat. Tot i el seu curt recorregut, els organitzadors estan "molt contents pel poc temps que portem", afirma Batlle. La intenció és fer difusió a les escoles cambrilenques de cara al proper curs, per donar a conèixer aquesta nova entitat i animar als infants i joves cambrilencs a provar tant el trial com el mountain bike, les dues disciplines que s'hi imparteixen.

Club Esquirols Cambrils de Trial està destinat a tots aquells infants que ja saben anar en bicicleta i que volen provar noves experiències. Això sol ser a partir dels 5 o 6 anys, encara que l'associació també té alguns membres de 4 anys d'edat. Els nens i nenes porten la seva pròpia bicicleta i entrenen a les instal·lacions de Cambrils, acompanyats d'un monitor i dividits per grups de nivell. L'escola, que actualment disposa d'uns 20 alumnes, funciona com una activitat extraescolar, de manera que, els infants hi solen anar quatre dies a la setmana, durant les tardes i els dissabtes al matí. Tot i això, des de l'entitat també organitzen un casal d'estiu per aquesta setmana vinent.

El nou club també impulsa als seus membres a participar en competicions i, malgrat la seva recent fundació, Club Esquirols Cambrils de Trial ja ha fet alguns podis en campionats catalans.

Comenta aquest article