Societat

Samà Slow Market

El Samà Slow Market celebra la segona edició del 5 al 8 d'agost amb una trentena de comerciants i artistes locals

L'èxit de la primera edició ha permès donar continuïtat a aquest esdeveniment, que neix de la col·laboració entre els sectors comercial i turístic de Cambrils

Per Redacció

La primera edició del Samà Slow Market, a l'agost de l'any passat
La primera edició del Samà Slow Market, a l'agost de l'any passat | Lluís Rovira i Barenys

El Samà Slow Market torna amb la seva segona edició des del dijous 5 fins al diumenge 8 d'agost. L'esdeveniment reunirà a una trentena de comerciants i artistes de Cambrils que mostraran els seus productes a les més de 14 hectàrees del jardí històric del Parc Samà.

El II Samà Slow Market ofereix quatre dies plens de música i esdeveniments per a tota la família, amb activitats específiques per als més petits. Com en la primera edició, la filosofia que inspira aquesta iniciativa consisteix a proposar "una experiència diferent de consum, que trenca la rigidesa de l'oferta convencional i proposa un retorn a un consum sostenible, responsable i sense estrès, en plena comunió amb la natura", subratlla Francisco Javier Castillo, CEO de DNA, empresa gestora del Parc Samà. "Proposem la trobada en un ambient relaxat de la millor oferta comercial de Cambrils amb els seus clients, a l'aire lliure i sota els estàndards més elevats de seguretat sanitària, en un espai ple de bellesa: un jardí modernista i romàntic creat el 1881, que s'esforça a recuperar la seva esplendor, on habiten més de 1.500 espècies de flora i fauna", explica Castillo.

L'èxit de la primera edició ha permès donar continuïtat al Samà Slow Market, que neix de la col·laboració entre els sectors comercial i turístic de Cambrils, estimulada per les àrees de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament. "Tenim clar que hem d'estimular les sinergies entre dos pols d'atracció molt importants per a la nostra economia i prestigi internacional com són el Parc Samà i un comerç de primer nivell", exposa el regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein.

"Durant aquests dies d'estiu, vam crear l'aparador per què tothom visiti i vegi de primera mà les nostres fortaleses: els que vagin al Parc Samà també podran anar més tard a visitar Cambrils, i els que estiguin a Cambrils tenen com a al·licient la visita al parc amb el comerç i l'artesania local com a pretext", afegeix Klein.

Tere Recasens, des de l'Associació de Comerciants Vilacentre, valora que "la bona resposta de l'any passat ens ajuda a encarar el futur. Qualsevol esdeveniment que doni a conèixer la qualitat i diversitat del nostre comerç és benvingut; a més, per als artesans, aquest tipus de mercats són molt importants, i més ara... Hem arrencat el 'Slow Market' en temps de pandèmia, i això ens ha suposat algunes limitacions, però ens estem fent un lloc entre les activitats d'estiu de tot Catalunya, i a més ajudem a divulgar el patrimoni natural i cultural del Parc Samà perquè el visitant comprovi que el nostre destí no és només sol i platja".

A l'igual que a la primera edició, el Samà Slow Market s'enfoca també a divulgar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) promoguts per l'Organització de Nacions Unides com a part de la seva Agenda 2030. El Samà Slow Market vol mostrar la importància del consum i la producció sostenibles. El parc alberga el laberint dels ODS amb 17 pistes/preguntes (una per cada objectiu) que els visitants han de respondre durant el recorregut.

Calendari d'obertura i tarifes

La inauguració del II Samà Slow Market tindrà lloc el dijous 5 a les 12 hores, i aquest dia el parc tancarà a les 22 hores. Divendres i dissabte, l'horari és de 10 del matí fins a les 12 de la nit. Diumenge, últim dia del Samà Slow Market, l'horari serà de 10 del matí a 10 del vespre, Durant tots els dies, els comerciants descansaran des de les 14 fins a les 17 hores.

Les tarifes per accedir al parc durant el Samà Slow Market no varien (10 euros), excepte per a aquells que tinguin el passi anual (Samalina), que amb un abonament de 5 euros tindran accés a tots els dies de l'esdeveniment. Els residents de Cambrils tenen un 50% de descompte en l'entrada.

Comenta aquest article