Cultura

Música

Eclèctic, una acadèmia de música amb classes personalitzades per a alumnes de totes les edats

L'escola fomenta que tant infants com adults triïn quin instrument i quin estil els agrada més, a través d'un ensenyament molt pràctic i que també inclou sessions de composició i gravació

Per Maria Vidal

Pau Fargas, a la seu d'Eclèctic
Pau Fargas, a la seu d'Eclèctic | Cedida

Eclèctic és una acadèmia de música per a infants i adults que se centra en l'atenció individualitzada a cada alumne. L'escola està dirigida pel músic i tècnic de so Pau Fargas, qui imparteix classes individuals o en petits grups per personalitzar al màxim les sessions i esprémer el temps que dedica a cada persona que vol aprendre a tocar un instrument o millorar els seus coneixements musicals.

Els infants es poden inscriure a Eclèctic a partir dels quatre anys, una edat que els permet iniciar-se al món de la música provant diferents estils per triar quin prefereixen i anar-se definint musicalment a mesura que creixen. D'aquesta manera, els nens també solen passar per una "roda d'instruments", en la qual en poden tocar-ne diversos, com el piano, la bateria, el baix o la guitarra, per escollir quin els agrada més. Pau Fargas destaca que a l'acadèmia es fomenta la creativitat i la motivació, mitjançant un ensenyament basat en jocs i que uneix les sessions de llenguatge musical amb les d'instrument. Això suposa un avantatge per combinar-ho amb altres activitats extraescolars que duguin a terme els nens. 

Una altra de les característiques de l'escola és que compta amb un estudi de gravació. Així doncs, quan els alumnes tenen un nivell més avançat, es preparen per una gravació de so i vídeo, que se'ls envia als familiars. Aquest exercici té una doble funció, ja que serveix perquè els infants es vegin des de fora, com a espectadors, però també perquè els pares puguin tenir constància de l'evolució del seu fill/a. D'altra banda, els infants també tenen l'oportunitat de fer algunes sessions de composició. D'aquesta manera, a més de les d'instruments, també s'imparteixen sessions de composició, so i producció musical i anàlisi.

Nivells adaptats i classes amb flexibilitat horària   

A Eclèctic, les classes s'adapten a l'alumnat. Els més petits, no solen estar-se més de 30 minuts a l'aula, mentre que, a partir dels 7 o 8 anys, les sessions ja poden ser d'una hora. En la mateixa línia, Pau Fargas apunta que cada persona, inclús dins d'un mateix grup, té diferents partitures segons el seu nivell. També és interessant que acudeixin a l'escola germans, perquè, en aquest cas, s'intenta que un exerceixi de "professor" de l'altre. L'acadèmia segueix el calendari escolar, però és molt flexible i a l'estiu acull alumnes durant més hores a la setmana, coincidint amb què els infants tenen més temps lliure. Les sessions poden ser tant presencials com online i, en el segon cas, el professor envia material per email i la trobada es fa per videoconferència.

En definitiva, Pau Fargas afegeix que l'important a l'acadèmia musical Eclèctic és "l'equilibri entre el gaudir i l'aprendre, fent que en tots els exercicis hi hagi aquests dos elements". Un exemple d'això és que s'incita que els alumnes toquin un instrument el més aviat possible, abans que aprenguin solfeig, a través de la imitació. "És molt important motivar-los i això és una manera de fer-ho", conclou Pau Fargas. Es pot trobar més informació a www.eclecticestudi.com

Comenta aquest article