Informació general

Personal

El ple de l'Ajuntament impulsa la contractació d'un gerent municipal

En la sessió plenària d'ahir es va aprovar la contractació d'aquesta figura amb l'objectiu, segons el govern, de "millorar l'eficiència i l'eficàcia del consistori"; tots els grups es van abstenir excepte el PSC que va votar a favor

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu de la façana de l'edifici de l'Ajuntament
Imatge d'arxiu de la façana de l'edifici de l'Ajuntament | Lluís Rovira i Barenys

El plenari municipal va aprovar, en la sessió telemàtica celebrada ahir al matí, la incorporació d'un gerent municipal amb l'objectiu –segons l'equip de govern– de "millorar l'eficiència i l'eficàcia del consistori en l'exercici de les seves competències". Ahir, concretament, es va donar llum verda a modificar la categoria laboral del lloc de gerent –una figura que no existeix actualment però que està prevista a la Relació de Llocs de Treball (RLT)–, i que és el pas previ a la selecció del professional que durà a terme aquesta funció.  Tal com va explicar el regidor de Personal –Alejandro Garcia–, la Relació de Llocs de Treball –vigent des del 2019– establia la categoria de funcionari per a la figura de gerent municipal. Amb la modificació de la fitxa –a proposta dels serveis jurídics municipals–, la categoria d’aquest lloc de treball quedarà fixada en personal laboral alta direcció. Un cop fet el canvi, l’Ajuntament convocarà un procediment de selecció –mitjançant un concurs oposició– per proveir la plaça. 

Les funcions de la figura del gerent seran les de dirigir, planificar i avaluar la gestió municipal. Tindrà, d’aquesta manera, un paper clau al futur organigrama tècnic de l’Ajuntament, que en paral·lel ha iniciat processos de selecció per proveir els càrrecs de cap de contractació, cap de recursos humans o cap de l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Sobre la figura de gerent municipal, Garcia va afegir que, "creiem que la contractació d'aquesta figura és clau per al funcionament de l'organització.

El punt només va rebre el vot positiu del PSC, mentre que tant el PP com Cs i els dos regidors no adscrits –Joan M. Artigau i Patricia de Miguel– es van abstenir.

David Chatelain (PP): "El projecte de la RLT arrossega un injustificable retard en la resposta a les al·legacions"

El portaveu popular –David Chatelain– va lamentar que, "el projecte de la RLT arrossega un injustificable retard en la resposta a les al·legacions. Tot i això, l'equip de govern segueix aplicant canvis i generant greuges entre el propi personal. Aquest és un exemple palmari. S'aposta per incrementar la plantilla abans de resoldre els problemes de molts treballadors de la casa. Per aquest motiu, independentment de la necessitat de modificar la fitxa, –ja que s'ha vist que la plaça no era la més adient– el nostre vot serà d'abstenció. I ja que estem: tenim alguna pista de quan es respondran les al·legacions i per a quan es preveu la implementació ? O segueixen treballant –sembla que per sempre– en aquestes qüestions?".

Ana López (PSC): "El senyor Garcia es va comprometre a facilitar-nos tota la informació demanada i no ha estat així"

Per part del PSC, la regidora Ana López va reclamar que se'ls havia demanar una relació de com s'estaven tractant les places contingudes a la RLT. "El senyor Garcia es va comprometre a facilitar-nos tota la informació demanada en junta de portaveus abans del ple, i no ha estat així; com ja ve sent un mal costum. Encara estem esperant aquesta informació que els vam demanar, però per responsabilitat, votarem a favor".

Alejandro Garcia: "El que fem ara és tirar endavant aquesta necessitat que tenim de la contractació d'aquesta figura que entenem que és fonamental"

En resposta a les crítiques per part del PP i del PSC, el regidor de Personal –Alejandro Garcia– va comentar que "durant el mes de setembre estaran respostes les al·legacions a la RLT i la voluntat és passar una modificació de la RLT més ambiciosa i recollint tot allò que ha anat sortint. En qualsevol cas, el que fem ara és tirar endavant aquesta necessitat que tenim de la contractació d'aquesta figura que entenem que és fonamental. Es tracta d'una figura que ha estat consensuada per l'equip de govern treballant juntament amb els tècnics de la casa". En resposta a la regidora socialista, Garcia va comentar que s'estava treballant en la informació sol·licitada i que se'ls faria arribar aquesta mateixa setmana.

Comenta aquest article