Cultura

Música

Orquestra Simfònica del Vallès: «La bona música agrada a totes les generacions»

El concert De Pel·lícula! de l'Orquestra Simfònica del Vallès serà la darrera actuació de la 46a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils, el proper 14 d'agost

Per Redacció

L'Orquestra Simfònica del Vallès, durant l'estrena de l'espectacle De pel·lícula! el passat mes de maig al Palau de la Música Catalana
L'Orquestra Simfònica del Vallès, durant l'estrena de l'espectacle De pel·lícula! el passat mes de maig al Palau de la Música Catalana | Cedida (Lorenzo Duaso)

L'Orquestra Simfònica del Vallès oferirà l'últim concert del Festival Internacional de Música de Cambrils d'enguany. L'OSV serà l'encarregada de tancar, el proper 14 d'agost a les 22 h amb l'espectacle De pel·lícula!, el conjunt de concerts que van començar la setmana passada al Parc del Pinaret i que continuen aquest dijous amb l'actuació de Camela. 

Aquesta orquestra es va fundar l'any 1987 i es tracta de l'única orquestra professional privada a Espanya, ja que s'estructura empresarialment com una societat anònima laboral. La formació vol transmetre emocions a través de la música, fent participar i acostant-se al públic mitjançant noves maneres de fer música i establint un diàleg amb altres disciplines artístiques. 

De pel·lícula! és un nou concert de la temporada 20-21, estrenat aquest mes de maig al Palau de la Música Catalana, on s'interpreten temes de bandes sonores, una de les grans aportacions a la música els darrers anys. Hi actuen els músics de l'Orquestra Simfònica del Vallès, juntament amb els actors de doblatge Jordi Brau i Luis Posada, dirigits per Rubén Gimeno, qui va ser director titular de l'OSV entre 2009 i 2016. Aquest nou espectacle neix amb la voluntat d'apropar la música i el cinema a tothom, ja que l'orquestra està constantment innovant en formats i experimentant amb continguts per atreure nous públics i estimular noves audiències. 

Benvinguts i benvingudes! Com esteu?
Molt bé, gràcies! Amb moltes ganes de començar els concerts que tenim aquest estiu en diferents festivals, entre ells
aquest de Cambrils. Aquest concert serà molt especial per nosaltres, doncs l’últim cop que vam venir a Cambrils va ser fa cinc anys acompanyant a Raphael amb el seu espectacle “Raphael sinfónico”, i ara ho fem amb un espectacle de música de cinema de producció pròpia que hem girat per tota Catalunya.

Un concert de pel·lícula recull les principals bandes sonores de la història del cinema. El bon cinema i la bona música no fa distinció entre generacions?
De pel·lícula! és un espectacle de música de cinema molt especial, on es combina la música de pel·lícules tan conegudes com Titanic, Pirates del Carib o Forrest Gump amb les veus dels personatges protagonistes, doncs en escena tindrem a en Jordi Brau (la veu de Tom Hanks, Tom Cruise o Robin Williams) i Luis Posada (la veu de Leonardo Dicaprio, Johnny Depp o Jim Carrey), que ens aniran presentant les diferents pel·lícules amb un guió molt divertit i emocionant, mentre veiem fotogrames dels films amb els actors protagonistes, fet que amplifica l’experiència i l’efecte evocador de les músiques. Doncs en certa manera, és la banda sonora de les nostres vides! Com bé dius, la bona música agrada a totes les generacions, i en aquest concert tothom trobarà aquella música o aquella pel·lícula que en algun moment de la seva vida el va fer feliç.

Es tracta d'un espectacle que funciona igual de bé en un Palau de la Música com a l'aire lliure?
Segur! Ja l’hem fet abans a l’aire lliure i és perfecte per a una nit d’estiu. Ens agrada molt fer concerts en festivals d’estiu, doncs és una magnífica oportunitat per portar la música simfònica fora dels auditoris, fet que ens ajuda molt a apropar-la a noves audiències. Estarem molt contents si entre el públic assistent al concert n’hi ha que escolten per primer cop a una orquestra simfònica, doncs gaudiran de l’experiència de veure a més de 60 músics en escena tocant junts i comprovaran que amb aquest tipus de concerts també s’ho poden passar molt i molt bé! Aquests espectacles amb una posada en escena tan especial ens ajuden molt a arribar a nous públics, especialment a la gent més jove. Tant de bo tinguem a molts nens i nenes al concert, que segur s’ho passaran pipa amb Pirates del Carib, La Máscara, Misión imposible o Chucky, el muñeco diabólico.

Què podem esperar del concert d'aquest estiu?
Una hora i mitja de música meravellosa, un espectacle divertit i emocionant amb la banda sonora de les seves vides i amb les veus dels seus actors preferits. Una nit inoblidable!

Voleu enviar algun missatge al públic de Cambrils i voltants?
Aquest és un espectacle per tota la família, i que agradarà tant als pares com als fills. No us perdeu el concert!

(Entrevista facilitada pel Festival Internacional de Música de Cambrils)

Comenta aquest article