Cultura

Música

OBK: «El concert serà un repàs de les cançons que representen millor aquests 30 anys de carrera»

OBK actuarà a Cambrils, juntament amb Corona, Snap i Whigfield, a la Fest 90, dins del Festival Internacional de Música de Cambrils d'enguany

Per Redacció

Jordi Sánchez, únic component del grup OBK actualment
Jordi Sánchez, únic component del grup OBK actualment | Cedida

OBK tocarà a Cambrils el proper 7 d'agost a la Fest 90, un concert que forma part de la 46a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils i que s'enceta demà amb l'actuació de El Pot Petit. El grup OBK compartirà escenari amb els grups Corona, Snap i Whigfield, formacions musicals que van ser especialment populars a la dècada dels 90. 

El conegut grup de música electrònica OBK, originari de Sant Feliu de Llobregat, es va fundar l'any 1991, format per Jordi Sánchez i Miguel Arjona. El 2012, després de 20 anys en actiu, es va anunciar que Arjona deixava el duet de manera que, a partir de llavors, la formació ha seguit en actiu amb Jordi Sánchez al capdavant. El primer disc, que va marcar l'inici d'una llarga carrera sobre els escenaris, és Llámalo Sueño, de 1991. Fins el 2018 han editat 12 àlbums i quatre discos recopilatoris, a més de diversos singles, encara que el més famós segueix sent "Historias de amor". "El cielo no entiende", "La princesa de mis sueños", "Tú sigue así" o "Falsa Moral" són altres cançons àmpliament conegudes del duet OBK.

Hola, Jordi. Què tal? Com estàs?
Bé, amb moltes ganes d’anar a poc a poc retrobant-me amb el públic i de deixar enrere aquesta etapa tan trista i estranya.

Més de trenta anys sobre els escenaris. Encara manteniu l’essència i un so propis, us han influenciat els estils musicals més de moda en cada moment?
Sempre he sentit debilitat i fascinació pels sintetitzadors i l’electrònica. Per descomptat, als 80’, grups com Depeche Mode, Yazoo, Pet Shop Boys, etc., van ser molt importants per arrencar i portar a terme el meu somni de fer música. Amb el temps, artistes com David Guetta, Daft Punk i, actualment, The Weekend són molt inspiradors per a mi a escala de producció, però el que realment sempre busco i m’inspira és l’emoció d’una bona cançó.

Musicalment, et queda alguna cosa per fer?
Soc molt afortunat per tot el que he aconseguit, i la veritat és que gairebé tot el que he desitjat musicalment ho he pogut complir. Segueixo mantenint la il·lusió i la curiositat perquè la vida em sorprengui i m’inspiri.

Què ens espera al concert remember dels 90,  d’aquest estiu a Cambrils?
Un repàs de tots els hits i les cançons que representen millor aquests trenta anys de carrera. I per descomptat, com cada nit que OBK puja a un escenari: no serà un concert, serà una festa!

Queda OBK per estona?
Mentre tingui salut i il·lusió, no hi ha problema.

Quin missatge envies a la gent de Cambrils i voltants?
Que no deixin escapar l’oportunitat de retrobar-nos en directe, celebrant junts aquests trenta anys de carrera i de moltes “Historias de Amor”. Ens veiem al concert. Salut i amor per a tot@s!

(Entrevista facilitada pel Festival Internacional de Música de Cambrils)

Comenta aquest article