Informació general

Infraestructures

Neix la iniciativa «Oberts a la mar» per reivindicar l'enderroc de l'antiga estació de ferrocarril

Aquest grup –que compta amb el suport de tots els exalcaldes vius de les darreres dècades– demana a l'equip de govern municipal que executi allò que està escrit al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM)

Per Redacció

Aspecte actual de l'edifici de l'antiga estació de trens
Aspecte actual de l'edifici de l'antiga estació de trens | Berta Ruiz

Recentment s'ha posat en marxa la iniciativa "Oberts a la mar" que té per objectiu reivindicar l'enderroc de l'edifici de l'antiga estació de ferrocarril. El passat 16 de juliol, un grup de cambrilencs i ciutadans vinculats al municipi va decidir engegar aquest grup que pretén recollir els màxims suports perquè s’enderroqui l’edifici de l'antiga estació de trens situada al barri de l’Eixample i, d'aquesta manera, –segons han informat en un comunicat de premsa– aconseguir una antiga aspiració: l’obertura de l’esmentat barri cap al mar, trencant barreres arquitectòniques (estació) i la via, ara ja en desús.

Aquesta iniciativa cívica de cambrilencs i cambrilenques demana l’execució d’allò que es contempla al Pla de Ordenació Urbana Municipal (POUM) vigent. També es destaca que s’ha consultat a tots i cadascun dels exalcaldes i l’exalcaldessa de les darreres dècades i, sense cap excepció, han coincidit en donar el suport a l'enderroc de l'edifici per tal que el POUM es realitzi de la manera com està previst.

Des d'aquesta iniciativa recorden que el POUM vigent porta la impremta dels alcaldes –de colors polítics ben diferents– de les darreres dècades a Cambrils:

- Lluís Recasens Colom, (mandat 1973-1979)

- Joan Mas Nolla (mandat 1983-1987)

- Josep M. Panicello Hernández (mandats 1987-1991 i 1995- 1997)

- Josep Pedrell Font (mandat 1991- 1995)

- Joan Serra Sabaté́ (mandat 1999- 2003)

- Robert Benaiges Cervera (mandats 1997-1999, 2003- 2007 i 2007- 2011)

- Mercè Dalmau i Mallafré (mandat 2011- 2015)

Amb aquesta iniciativa cívica es vol destacar "la importància que té el POUM, ja que és l’instrument d’ordenació integral del municipi que permet la planificació de la ciutat i del seu entorn territorial immediat, tasca que necessàriament s’ha de dur a terme amb la màxima cura i amb molt de temps".

La Plataforma Conservem l'Estació de Cambrils es va presentar el passat mes de maig

Recordem que, el passat 22 de maig, es va presentar la Plataforma Conservem l'Estació de Cambrils que defensa la conservació i preservació de l'edifici i demana un ús social per a l'antic edifici ferroviari. Aquesta mateixa plataforma organitzava, el passat 22 de juny, una xerrada a càrrec de la Plataforma en Defensa del Ferrocarril Públic i de Qualitat del Camp de Tarragona (PDF.Camp), que també va exposar els seus arguments en defensa la conservació de l'edifici de l'antiga estació. De fet, fa mesos que el debat està servit entre partidaris de la conservació i partidaris de l'enderroc.

Comenta aquest article